Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η εθελοντική κοινότητα

Όσα χρειάζεται να ξέρεις για να γίνεις εθελοντής στο InfinityGreece.

0
Volunteers
0
Years of Experience
0
Projects

Τι είναι η εθελοντική κοινότητα του InfinityGreece;

Η κοινότητα νέων του InfinityGreece είναι ένα μέρος φτιαγμένο για νέους που επιθυμούν να αναπτύξουν δεξιότητες και να εξελιχθούν, ενώ παράλληλα προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο μέσω εθελοντικών δράσεων.

Άνάπτυξη Δεξιοτήτων

Οι συμμετέχοντες νέοι εθελοντές αναπτύσσουν δεξιότητες για την αγορά εργασίας, γίνονται δημιουργικοί, γεννάνε ιδέες και μαθαίνουν να τις υλοποιούν.

Κοινωνικά Έργα

Με την εθελοντική σας συνεισφορά συνδημιουργούμε έργα με κοινωνικό αντίκτυπο τα οποία βοηθάνε την αποστολή και το όραμα του InfinityGreece.

Δικτύωση

Οι νέοι που συμμετέχουν στα προγράμματα του InfinityGreece έχουν την ευκαιρία να δικτωθούν με άλλους νέους, να κοινωνικοποιηθούν, να μοιραστούν όνειρα και προβληματισμούς.

Πεδίο δράσης του InfinityGreece

Οι νέοι μεσα στο εθελοντικο προγραμμα του InfinityGreece αναπτύσσουν δεξιότητες και έπειτα τις χρησιμοποιουν, για τη δημιουργια εργων με κοινωνικο αντικτυπο συμφωνα με τους άξονες του InfinityGreece.

YOUTH

Ενισχύουμε την επαγγελματική, προσωπική και κοινωνική εξέλιξη των νέων

DIGITAL

Eισάγουμε τους /τις νέους/νέες στην ψηφιακή εποχή εκπαιδεύοντας τους σε καινοτόμα digital tools

SOCIAL ENTREPRENEURSHIP

Προωθούμε επιχειρηματικές δεξιότητες για την επαγγελματική ανάπτυξη και την ενδυνάμωση της κοινωνίας

MEDIA

Παράγουμε και διαμοιράζουμε περιεχόμενο για να προβάλουμε μηνύματα με κοινωνικό πρόσημο

Είπαν για εμάς

Σε ποιες ομάδες μπορώ να γίνω εθελοντής;

Για να λειτουργεί η κοινότητα και να δημιουργούνται έργα στους 4 πυλώνες που αναφέρθηκαν παραπάνω, έχουν δημιουργηθεί οι παρακάτω ομάδες:

 

Audio

Blogging

Youth Lab

Web Design Development

Video

Marketing

Photo

Human Resources

PR & Project Management

Γιατί να γίνω εθελοντής;

Μέσα από τον εθελοντισμό προσφέρεις κοινωνικό έργο, ενισχύοντας την κοινότητα γύρω σου, ενώ ταυτόχρονα ανακαλύπτεις νέες δεξιότητες και δημιουργείς ισχυρούς δεσμούς με νέους σαν κι εσένα.

Δικτυώνονται και αναπτύσσουν την συνεργατικότητά τους.

Αποκτούν ερεθίσματα και βασικά εφόδια για την αγορά εργασίας.

Δημιουργούν έργα και περιεχόμενο με επίδραση στην τοπική κοινωνία.

Έρχονται σε επαφή με όμοιούς τους, χτίζουν φιλίες και ψυχαγωγούνται.

Το ταξίδι ενός εθελοντή στο InfinityGreece

Εδώ θα βρεις τα στάδια από τα οποία περνάει ένας εθελοντής ως μέλος της κοινότητάς μας

Ο υποψήφιος εθελοντής υποβάλλει την αίτηση του και τη λαμβάνει η ομάδα του HR.

Ένα εκπαιδευμένο μέλος της ομάδας συνεντεύξεων επικοινωνεί με τον υποψήφιο εθελοντή και κανονίζουν μία μέρα για να πραγματοποιηθεί η συνέντευξη.
Έχοντας πραγματοποιηθεί η διαδικασία επιλογής των νέων μελών, ο οργανισμός τους υποδέχεται στις ομάδες τους. Ο εθελοντής αφού πραγματοποιήσει την εγγραφή του, παίρνει πρόσβαση στην πλατφόρμα Members η οποία είναι εργαλείο-οδηγός για το έτος. Επίσης, αποκτά πρόσβαση στο Academe, πλατφόρμα που υποστηρίζεται από την ομάδα Youth και αποτελεί μια συλλογή από courses διαθέσιμα 24/7 για τους εθελοντές.
Με το σχηματισμό των ομάδων ξεκινάει η εκκίνηση των απαραίτητων εκπαιδεύσεων που περιέχουν τα Universal trainings, εκπαιδεύσεις κοινές για όλο τον οργανισμό και τα Team trainings, εκπαιδεύσεις που απευθύνονται σε μία με δύο ομάδες ανάλογα με το αντικείμενο.
Με τη λήξη των εκπαιδεύσεων ξεκινάει η ροή του εξαμήνου με τα meetings των ομάδων. Το μέλος βρίσκεται στο επίπεδο starter κατά το οποίο πραγματοποιεί μικρότερα projects για να αναπτύξει τις ικανότητες του και να μαζέψει εμπειρία.

Έχοντας ολοκληρώσει τις προϋποθέσεις ανέλιξης από starter σε experience, το μέλος εξελίσσεται έχοντας πλέον τις ικανότητες και την εμπειρία να υποστηρίξει μεγαλύτερα έργα. Παράλληλα, το experience μέλος προσφέρει τις γνώσεις και την εμπειρία του σε άλλους νέους έχοντας άμεσο κοινωνικό αντίκτυπο.

Εκπαίδευση και υποστήριξη και άλλων νέων.

Ωπ! Εθελοντές ή Ωφελούμενοι;

Οι δράσεις ή τα event που διοργανώνονται, επιτρέπουν στα μέλη του InfinityGreece να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας και να συμβάλλουν στην ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση του κόσμου σε σημαντικά ζητήματα.

Μετά την βασική εκπαίδευση, τα νέα μέλη του InfinityGreece αναλαμβάνουν project στο αντικείμενο που τα ενδιαφέρει (blogging, web, radio, management κ.α.), αναδεικνύοντας τα ταλέντα τους και αποκτώντας εμπειρίες. Μέσα από τη συμμετοχή τους στην ομάδα βοηθάνε άλλους να αναπτυχθούν και αναβαθμίζουν ευρύτερα τις δεξιότητες των νέων στη Θεσσαλονίκη μέσα από τις εκπαιδευτικές δράσεις.

Γίνε εθελοντής!

Μία κοινότητα γεμάτη από νέους με όρεξη για προσφορά σε περιμένει.

Συχνές Ερωτήσεις

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να συμπληρώσεις την αίτηση νέων εθελοντών που θα βρεις εδώ! Στην συνέχεια η ομάδα μας θα επικοινωνήσει μαζί σου.

Οι αιτήσεις μας ανοίγουν κάθε Σεπτέμβριο και Ιανουάριο. Θα βρεις την αίτηση εδώ και φυσικά μπορείς να κάνεις εγγραφή στο newsletter μας ώστε να μην χάνεις κανένα νέο!

Όχι! Το μόνο που χρειάζεται να έχεις είναι το κίνητρο να μάθεις και να προσφέρεις με την σειρά σου σε άλλους νέους και στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης.

Ο χρόνος που χρειάζεται να αφιερώσει ένας εθελοντής εξαρτάται από τις ομάδες στις οποίες θέλει να συμμετάσχει, καθώς, και από το είδος των αρμοδιοτήτων που αναλαμβάνει ο ίδιος. Ο εθελοντισμός είναι μια εμπειρία που χρειάζεται την ενεργή συμμετοχή σου και εξαρτάται καθαρά από εσένα!

Η συμμετοχή κοστίζει ετησίως 25€ για την υποστήριξη των εγκαταστάσεων, του εξοπλισμού και των διοικητικών εξόδων. Περιλαμβάνει την εκπαίδευση και τη συμβουλευτική, την χρήση του χώρου και του εξοπλισμού καθώς επίσης και δικτύωση με ενεργούς νέους και επαγγελματίες της πόλης. Επιπλέον, περιλαμβάνεται η δωρεάν συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα όπως το “Ideas Lab”.