Ολοκληρώθηκε το τρίτο training weekend by InfinityGreece

Στις 15-16 Φεβρουαρίου, 2020, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Training Weekend (εκπαιδευτικό διήμερο), του InfinityGreece, στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Το εν λόγω διήμερο είχε ως σκοπό την εκπαίδευση παλαιών και νέων  μελών, πάνω στις λειτουργίες του Οργανισμού. Αναλυτικότερα, αποσκοπούσε στην απόκτηση των απαραίτητων soft και hard skills, που απαιτούνται ώστε οι εθελοντές μας να μπορούν να ενταχθούν στις λειτουργίες της εκάστοτε ομάδας.

Η πρώτη ημέρα αφιερώθηκε περισσότερο στη μεταξύ γνωριμία των εθελοντών και στην ενημέρωση τους για τη λειτουργία των ομάδων και για τον δικό τους ρόλο μέσα στην ομάδα. Κατά τη δεύτερη, κυρίως, ημέρα οι εθελοντές εκπαιδεύτηκαν πάνω στα αντικείμενα ενασχόλησης της ομάδας τους. 

Οι τομείς πάνω στους οποίους προσφέρει εκπαίδευση το InfinityGreece είναι οι εξείς: Content Creation (Radio, Blog, Video, Marketing, Photography), Management (Human Resources, Event Management, YouthWork), Technology (Web Design/ Development). Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού διημέρου πραγματοποιήθηκαν οι εξής εκπαιδεύσεις:

Στο Ραδιόφωνο ασχολήθηκαν με τη δημιουργία σκαλέτας, το οργανωτικό κομμάτι μια εκπομπής, καθώς και με την εξοικείωση με τον εξοπλισμό του ραδιοφώνου. Στη συνέχεια τα μέλη χωρίστηκαν σε ομάδες και δημιούργησαν τις δικές τους 20λεπτες εκπομπές

Στο Blog τα μέλη έμαθαν τη βασική δομή και τρόπο γραφής ενός άρθρου, καθώς και βασικούς κανόνες για τη διεξαγωγή μιας συνέντευξης. Έπειτα, προχώρησαν τα ίδια στη διεξαγωγή συνεντεύξεων.

To WebTV ασχολήθηκε αρχικά με τις λειτουργίες της κάμερας και του μοντάζ, ενώ προχώρησαν και σε προσομοίωση γυρίσματος. Κατά τη διάρκεια των project δημιούργησαν ταινίες μικρού μήκους και after movie, για το Training Weekend.

To Marketing έκανε τη βασική εισαγωγή στους τρόπους λειτουργίας της ομάδας, αναλύσανε βασικούς όρους και ως project δημιούργησαν το content calendar του επερχόμενου Πιτζάμα Party.

Tο HR μίλησε στα μέλη για τις ικανότητες που μπορεί να αποκτήσει κανείς μέσα από την ομάδα και επικεντρώθηκε στην ενδυνάμωση της επικοινωνίας μεταξύ των λοιπών ομάδων.

Επιπλέον, τα μέλη ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της εκπαιδευτικής πλατφόρμας “Academy”, ενώ πραγματοποιήθηκαν και δύο workshops, με θεματολογία: Project management και διαδικασίες feedback. Δεν έλειπαν, φυσικά, και διάφορα bonding games, τα οποία βοηθούν στην δημιουργία θετικού κλίματος συνεργασίας ανάμεσα στις επιμέρους ομάδες και στα μέλη.

Η υλοποίηση των παραπάνω και γενικότερα του εκπαιδευτικού διημέρου δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την αρωγή των χορηγών μας. Επομένως, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας, που στήριξαν την προσπάθεια μας για την εκπαίδευση των νέων εθελοντών του InfinityGreece.

Efood

RedBull

Σκλαβενίτης

   

Πιτζάμα Πάρτι-Όλη η πόλη ένα κρεβάτι! Εσύ θα κοιμάσαι;

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου το InfinityGreece και ο Infititis.gr διοργανώνουν το πιο ξεκαρδιστικό trash πάρτι της πόλης! Το Πιτζάμα πάρτι έρχεται για πρώτη φορά στον πολυχώρο WE και υπόσχεται πολλά. Από τις 23.00 το βράδυ το WE θα μεταμορφωθεί σε ένα γιγάντιο υπνοδωμάτιο και το dress code είναι άκρως απαιτητικό. Βάλτε την πιτζάμα σας και ελάτε να βρεθείτε με όλη την πόλη σε ένα “κρεβάτι”, στο πιο κουλ πάρτι της χρονιάς.

Φυσικά, για εσάς που δεν θέλετε να κυκλοφορήσετε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης με την πιτζάμα, υπάρχει πάντα η δυνατότητα να έρθετε και να αλλάξετε στο WE.

Το πάρτι δεν τελειώνει εκεί, καθώς δεν θα λείπουν οι εκπλήξεις. Live acts θα σας κρατήσουν συντροφιά, ενώ ο διαγωνισμός καλύτερης πιτζάμας με LIVE ψηφοφορία θα σας ξετρελάνει. Επιπλέον, το Thess Checkpoint θα είναι εκεί για να υποστηρίξει την εκδήλωση και να μοιράσει δωρεάν προφυλακτικά. 

Διαλέξτε την πιτζάμα που σας αρέσει, σας ταιριάζει και σας εκφράζει, καθώς μία πιτζάμα μπορεί να είναι αυτή που θα σας ενώσει με το άλλο σας μισό στο μεγαλύτερο “κρεβάτι” της πόλης! Μην χάσετε την ευκαιρία να δείξετε στον κόσμο τις πιτζάμες σας. 

Τώρα υπάρχει και η δυνατότητα online προαγοράς εισιτηρίου μέσω viva.gr. 

Χορηγοί επικοινωνίας Cosmoradio και Plus radio

Παρασκευή 6 Μαρτίου| Ώρα: 23.00 | WE

Θα βρείτε το Facebook event εδώ

Είσοδος 3€

πικ-νικ infinitygreece εθελοντές θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκε το Πικ-Νικ για τους νέους εθελοντές του InfinityGreece με την υποστήριξη του todaylicious!

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, το Πικ-Νικ υποδοχής για τους νέους εθελοντές του InfinityGreece! Όμορφες στιγμές, άφθονο φαΐ (thank you todaylicious) , χορός, παιχνίδια και στιγμές γνωριμίας των παλιών εθελοντών με τους νέους συνέβησαν στο Πάρκο της Ανθοκομικής!

εθελοντές infinitygreece

Ευχαριστούμε θερμά το todaylicious για τα υπέροχα snacks, sandwiches και γλυκά που μας έφερε, καθώς και όλους τους νέους και παλιούς εθελοντές που φέτος ο αριθμός τους σπάει κάθε Infinityρεκόρ (πάνω από 100 ενεργοί εθελοντές)! 

todaylicious infinitygreece

(Γενικά σκάσαμε από το φαΐ αλλά θα το ξανακάναμε <3 )

Η νέα χρονιά ξεκινάει και θα είναι πιο δημιουργική από ποτέ!

Μείνετε συντονισμένοι για ακόμα πιο συναρπαστικές δράσεις στα social media μας!

Συντάκτης Infinity Greece, πριν από
summer training 2019 infinitygreece

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το “Summer Training” για τους εθελοντές του InfinityGreece!

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 12 Ιουλίου, το 1ο Summer Training που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το InfinityGreece, με θέμα την ανάπτυξη συνεργατικών δεξιοτήτων εντός των ομάδων του οργανισμού.

summer training εθελοντισμός infinitygreece

Την πρώτη μέρα (Δευτέρα 8 Ιουλίου) ξεκινήσαμε δίνοντας έμφαση σε δραστηριότητες Team Bonding και “How to bond a team“! Είχαμε τη χαρά να έχουμε ως εισηγήτρια στο δεύτερο μέρος την Φρειδερίκη Τζιώρα από το “Keep Evolving Your Skills – KEYS“, όπου και μοιράστηκε χρήσιμες γνώσεις μαζί μας.

summer training infinitygreece εθελοντισμός

Την δεύτερη μέρα (Τρίτη 9 Ιουλίου), μέσω δραστηριοτήτων, μιλήσαμε για Project και Team Management, αναθέτοντας σε όλους ρόλους Project Manager σε σχετικό παιχνίδι με την υποστήριξη του Youthnest.

infinitygreece summer training εθελοντισμός

Την επόμενη μέρα (Τετάρτη 10 Ιουλίου),  την αφιερώσαμε στη δομή του προγράμματος της νέας χρονιάς με δυναμικό brainstroming για νέες δράσεις και τρόπους βελτίωσης των παλιών! 

infinitygreece εθελοντισμός θεσσαλονίκη summer training

Την Πέμπτη 11 Ιουλίου φιλοξενήσαμε ως εισηγήτριες την Όλγα Κυριακίδου από τα “Kids In Action” και την Αγκάθα Μίγκου από την “Youthfully Yours GR“. Μαζί τους είδαμε τρόπους ανασχηματισμού των TeamX και μάθαμε πως να επικοινωνούμε με μη-βίαιο τρόπο!

εθελοντισμός infinitygreece summer training

Το φινάλε ήρθε την Παρασκευή 12 Ιουλίου, με sessions αφιερωμένα στη δημιουργία κανόνων συνεργασίας εντός των ομάδων του InfinityGreece . Στο κλείσιμο πραγματοποιήσαμε χρήσιμο feedback με καλές και κακές πρακτικές που παρατηρήσαμε!

summer training 2019 infinitygreece

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν και υποστήριξαν με όμορφο τρόπο την εκπαιδευτική εβδομάδα μέσα στο καλοκαίρι!

Όλγα, Φρειδερίκη, Αγκαθα, Χρύσα, Μαρία, Στεφανία, Βασιλική, Γεωργία, Τατιάνα, Παναγιώτη, Χάρχα, Αλέξανδρε, Ηλία, Χριστίνα, Έρη, Ηλέκτρα, Γιάννη, Θέμη, Στέφανε, Δημήτρη, Δημήτρη και Δημήτρη (ναι είχαμε πολλούς) σας ευχόμαστε καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!

Συντάκτης Infinity Greece, πριν από

Ολοκληρώθηκε το δεύτερο Training Weekend by InfnityGreece

Στις 23-24 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε επιτυχώς το δεύτερο Training Weekend. Ο Oργανισμός νεολαίας δημιουργικού χαρακτήρα, InfinityGreece, διοργάνωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (Σ.Ε.Ο) στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Σκοπός του διημέρου ήταν να ενταχθούν όλα τα μέλη της ομάδας πλήρως στο φετινό πρόγραμμα και να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιήθηκε η εκπαίδευση παλαιών και νέων εθελοντών, στον εξοπλισμό της ομάδας και στην απόκτηση των απαραιτήτων προσωπικών και τεχνικών skills στον χώρο των media και της διαφήμισης ,ώστε να έχουν όλα τα εφόδια που απαιτούνται για να αναπτυχθούν περαιτέρω και να λάβουν μέρος σε κάθε δημιουργική πρόκληση της ομάδας.

Το InfinityGreece δίνει την ευκαιρία στους εθελοντές του να αναλάβουν projects στο αντικείμενο που τους ενδιαφέρει, σε έναν από τους παρακάτω τομείς: Content Creation (Radio, Blog, Video, Marketing, Photography), Management (Human Resources, Event Management), Technology (Web Design/Development). 

Στο πλαίσιο του Training Weekend οι εθελοντές, αφού χωρίστηκαν σε επιμέρους ομάδες εκπαιδεύτηκαν στα εξής:

  • Ομάδα Blog : Σωστή δομή ενός άρθρου και βασικές γνώσεις για τη χρήση WordPress
  • Ομάδα Web-Radio : Πρώτη επαφή με το ραδιόφωνο μέσω live εκπομπής και βασικές γνώσεις κονσόλας και VirtualDj.
  • Ομάδα Web-Tv : Βασικά βήματα μοντάζ, βασικές τεχνικές πλάνων μέσω κάμερας και σωστή χρήση φώτων και ήχου.
  • Ομάδα Marketing : Τρόποι για το πώς χτίζεται μία καμπάνια για μία δράση , ως προς το τι μπορεί να παραχθεί και που αυτό διανέμεται (σε δικά μας κανάλια ή κανάλια εξωτερικών φορέων)
  • Ομάδα Φωτογραφίας : Τεχνικές φωτογράφησης και βασικά βήματα photoshop.
  • Ομάδα HR : Σενάρια crisis management και αναλυτικά βήματα για αντιμετώπιση μιας δυσκολίας.
  • Ομάδα IT : Τρόποι σχεδίασης και υλοποίησης minisite καθώς και υποστηρικτικός ρόλος απέναντι στις ανάγκες κάθε άλλης ομάδας.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι εθελοντές ενημερώθηκαν για το InfinityGreece Academy, μία πλατφόρμα που συγκεντρώνει εκπαιδευτικό υλικό ως προς τα αντικείμενα με τα οποία ασχολούνται οι εθελοντές του InfinityGreece ( content creation, management, technology). Τα μέλη είχαν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα ευρωπαϊκά προγράμματα κινητικότητας και νεολαίας τα οποία ο οργανισμός επιθυμεί να εντάξει μελλοντικά στις δραστηριότητές του.

Από το διήμερο αυτό δεν έλειψαν φυσικά αρκετά bonding games προς ενίσχυση των δεσμών της ομάδας όπως θεατρικά παιχνίδια, παιχνίδια αυτοσχεδιασμού, παρουσίαση του εαυτού μου μέσα σε κύκλο κ.α. Όλα αυτά συνέβαλαν στη δημιουργία φιλικού κλίματος και αισθήματος εμπιστοσύνης μεταξύ των εθελοντών ,οι οποίοι κλήθηκαν να συνεργαστούν γνωρίζοντας έτσι καλύτερα ο ένας τον άλλον. 

Στο πλευρό μας είχαμε τους χορηγούς και υποστηρικτές μας, χάρη στους οποίους εξασφαλίσαμε για τα μέλη μας χαμηλό κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα :

 

 

Συντάκτης John Harhas, πριν από

Τσίμπα ένα Χαμόγελο:Φεστιβάλ Ευτυχίας | StandUp/Games/InfoPoints

Το πρώτο Φεστιβάλ Ευτυχίας έρχεται στη Θεσσαλονίκη με STAND UP COMEDY, INFO POINTS για τον εθελοντισμό και την ψυχική υγεία, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ,ΔΡΑΣΕΙΣ και πολλά άλλα!

Ήρθε η ώρα να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη πιο χαρούμενη! 😄

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας, το InfinityGreece.Com διοργανώνει το “Τσίμπα ένα Χαμόγελο – Φεστιβάλ Ευτυχίας!” στον πολυχώρο WE στις 20:00, όπου μοιράζουμε χαρούμενα vibes και χαμόγελα σε όσους το έχουν ανάγκη!

Θα προηγηθεί pre-event το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 για να μοιράσουμε χαμόγελα σε καταστήματα, σχολές και επιχειρήσεις, με αφετηρία τα καταστήματα Harry’s Spot στην Αγγελάκη 8, στη 13:00.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι σε πρώτο επίπεδο να γνωστοποιήσει στους νέους την ύπαρξη της παγκόσμιας ημέρας ευτυχίας αναδεικνύοντας έτσι τη σημαντικότητα της ψυχικής υγείας και να τους εμπνεύσει δημιουργικά για μία πιο χαρούμενη ζωή!

Οι χρήστες μπορούν ακόμη, μπαίνοντας στο minisite της εκδήλωσης να μοιραστούν ανώνυμα αυτό που τους κάνει χαρούμενους, κάνοντας κλικ στο κουμπί “HappyMe” και συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα.

Η δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΚΕΔΗΘ (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θεσσαλονίκης)

 

Συντάκτης admin, πριν από
υποδοχή εθελοντών

Ολοκληρώθηκε η υποδοχή εθελοντών Β εξαμήνου 2018-19 στο InfinityGreece

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η υποδοχή νέων εθελοντών για το Β εξάμηνο της σεζόν 2018-19.

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2019 στο Τζάνγκο γεμάτοι ενθουσιασμό αποδεχθήκαμε τα νέα μέλη μας! Είναι γεγονός η παρέα του InfinityGreece αριθμεί πλέον πάνω από 100 μέλη!

Έτσι, σε αυτή την μαζική συνάντηση, τα παιδιά ενημερώθηκαν για τις δράσεις της ομάδας, καθοδηγήθηκαν από τους υπευθύνους κάθε τομέα για την πορεία τους στο προσεχές διάστημα και είχαν ενεργό ρόλο σε όποια άλλη δράση προέκυψε. Φυσικά, η υποδοχή ολοκληρώθηκε με ένα υπέροχο πάρτυ καλωσορίσματος στο Τζάνγκο μπαροκαφενές Μεζεδοπωλείο στη Φιλίππου 16.

υποδοχή εθελοντών

Δείτε το facebook event

Συντάκτης Infinity Greece, πριν από

18Rewind – Πρωτοχρονιάτικη Φοιτητική Εκπομπή!

Για 2η συνεχόμενη χρονιά αλλάξαμε μαζί χρόνο στο InfinityGreece με τον καλύτερο τρόπο. Ένα live μαγνητοσκοπημένο video με συνεντεύξεις, trash tv και… κάτι ψήνεται σας κράτησαν συντροφιά μέχρι την αλλαγή του έτους.

Πάνω από 1500 άτομα παρακολούθησαν αυτό το υπερθεαματικό υπερθέαμα στη σελίδα του Infititis.gr στο Facebook

Δες την πιο φοιτητική εορταστική εκπομπή αποκλειστικά εδώ!

Το 2018 τελείωσε και πήρε μαζί του όλα όσα συνέβησαν, εμείς όμως δεν τα ξεχνάμε! Στο φετινό “Rewind” θυμηθήκαμε τα πιο trash αποσπάσματα, μιλήσαμε με τους Θεσσαλονικείς στον δρόμο, φτιάξαμε μελομακάρονα και τραγουδήσαμε… στην υγειά σας ρε παιδιά!

18 Rewind – Πρωτοχρονιάτικη Φοιτητική Εκπομπή!

Δημοσιεύτηκε από Infititis.gr στις Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2019

Συντάκτης admin, πριν από

Εθελοντική Αιμοδοσία – Δίνουμε αίμα, προσφέρουμε ζωή! @WE 03/04/2019

Το InfinityGreece συμμετέχει στην Εθελοντική Αιμοδοσία που πραγματοποιείται στο WE για 2η συνεχόμενη φορά.

Η αιμοδοσία μας αφορά όλους!

Πάνω από 35 φορείς και ομάδες της πόλης συμπράττουν για την εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο WE την Τετάρτη 4 Απριλίου 2019 με περισσότερες καρέκλες αιμοδοσίας και περισσότερο ιατρικό προσωπικό από το νοσοκομείο Παπανικολάου για να εξυπηρετήσει πλήρως το κοινό που αγκάλιασε και την προηγούμενη φορά τη δράση.

Η Ελλάδα για να καλύψει τις ανάγκες της σε αίμα αναγκάζεται να εισάγει φιάλες από την Ελβετία. Το 90% των ανθρώπων που μπορούν να δώσουν αίμα παγκοσμίως δεν το κάνουν. Στη χώρα μας το 40% δεν έχει δώσει ποτέ αίμα, είτε επειδή δε γνωρίζει την ανάγκη, είτε επειδή δε χρειάστηκε να δώσει, είτε πάλι γιατί δεν ενημερώθηκε ποτέ για τη διαδικασία.

Φέτος οι Θεσσαλονικείς στηρίζουν τον θεσμό της αιμοδοσίας και αφιερώνουν μία μέρα στη συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων φιάλων.

Φορείς/Ομάδες/Εταιρίες της πόλης που συμμετέχουν :
Summer camp Tsaf TsoufTsaf Tsouf Express Summer CampApodecΤο ΚουρμπέτιKapani ProjectΑρωγή Θεσσαλονίκης Ομάδα Εθελοντών ΠολιτώνStay Strong EventsSoulFood ThessalonikiWonderWall RoofTop & BarBensousan Han – Μπενσουσάν ΧανKIDOT FestivalMusic Showcase GreeceStreet Art Thessaloniki, GreeceYou in EuropeSyntheticStay HostelRover BarPonyLicks CrewPrincipal Club TheaterLocal Short Film FestivalExostis – Free PressDynasty Group – AthensMonstrare Art GroupKids In ActionWEΜΟΝΟΚΥΚΛΟKIRKOInfinityGreece.ComΣΟΨΥ – ΘεσσαλονίκηςΙΕΚ ΑΛΦΑ ΘεσσαλονίκηςMAD Dreams / Events & PartiesBoom Reggae FestivalBoom SelectahHustlin alldayΛάθε βιώσαςPeacock Yoga , wellness centerAddArt

Συντάκτης Infinity Greece, πριν από

Η Isomat στηρίζει το InfinityGreece!

Η Isomat, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά πόσο κοινωνικά ενεργή είναι σαν εταιρεία, υποστηρίζει τα προγράμματα εκπαίδευσης και εθελοντισμού του InfinityGreece.

Τον Οκτώβριο του 2018 η Isomat προχώρησε σε προϊοντική χορηγία 36 λίτρων χρώματος αφήνοντας έτσι για πάντα το στίγμα της στον ολοκαίνουργιο χώρο του InfinityGreece στη Θεσσαλονίκη. Μέλη και φίλοι του οργανισμού ανέλαβαν από κοινού τη διαμόρφωση του χώρου, όπου και θα στεγάζονται πλέον εργαστήρια, σεμινάρια, συναντήσεις και προγράμματα του InfinityGreece.

Το InfinityGreece είναι μία κοινότητα δημιουργών και εθελοντών, και απευθύνεται σε νέους που θέλουν να αναπτύξουν soft & hard skills στα Digital Media κάνοντας την πόλη λίγο πιο δημιουργική.

Για όλα τα όνειρα που βοηθάει να γίνουν πράξη, οφείλουμε όλοι εμείς στο InfinityGreece ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Isomat και την καλωσορίζουμε στο δίκτυο συνεργατών μας!

Isomat. Building Quality!

WebsiteFacebookInstagram

Συντάκτης Infinity Greece, πριν από
elGreek
en_GBEnglish elGreek