Διοργανωτές InfinityGreece & incommon
Δες την AgendaΤο ZeroWaste Entrepreneurship Event είναι ένα δυναμικό έργο που δημιουργείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, προωθώντας τη βιωσιμότητα και πρακτικές κυκλικής οικονομίας για ένα πιο πράσινο μέλλον.
Περιλαμβάνει speed networking, εργαστήρια και πάνελ συζήτησης με ειδικούς στη βιωσιμότητα.
Ομιλητές
Βίκυ Βοσκακη
Εκπαιδεύτρια ενηλίκων στο ΚΕΔΙΒΙΜ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, με αντικείμενο τους παραδοσιακούς τρόπους συντήρησης τροφίμων
Αγάπη Τσαμπάζη
Συντονίστρια Προγράμματος Οικολογίας Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ, Γραφείο Θεσσαλονίκης, Ελλάδα.
Ανδρεάνα Λιώρα
Εικαστικός, Μέλος της ομάδας Φρουτιέρα – εργαστήρι συνδημιουργίας και δημιουργικής χρήσης κάθε είδους υλικών
Τάνια Γκουζούμα
Γεωπόνος με ειδίκευση στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, incommon
Επισκευή και δικαίωμα στην επισκευή – Σοφία Μιχαηλίδου
Μία προσωπική ματιά για τη σημασία του να επισκευάζουμε αντικείμενα.
Zero Waste και ένδυση – Ράνια Σαμαρα- Circel
Βιώσιμες επιλογές ένδυσης, μια προσωπική ιστορία.
Ζero Waste στην Κουζίνα – Βίκυ Ταρνανά – little big house
Βιώσιμες λύσεις για τη μείωση απορριμμάτων από τη μαγειρική και τη διαχείριση τροφίμων.
Κομποστοποίηση στο σπίτι – Βάσω Γιατσίδου
Βιωματικές συμβουλές για το πώς να μειώσουμε τα οργανικά απορρίμματα μέσα από την κομποστοποίηση.
Καλλυντικά και Zero Waste – Νινέττα Χριστοπούλου – 111eliesn
Φυσικά καλλυντικά χωρίς πλαστικές συσκευασίες στην προάξη.
Zero Waste και Τέχνη – Ανδρεάνα Λιώρα
Μία προσωπική ματιά για τη σημασία του να επισκευάζουμε αντικείμενα.
Κομποστοποίηση στο σπίτι – Βάσω Γιατσίδου
Βιωματικές συμβουλές για το πώς να μειώσουμε τα οργανικά απορρίμματα μέσα από την κομποστοποίηση.
incommon – Τάνια Γκουζούμα
3d printer & upcycling workshop greek eco project – Αύγη Μεταξά
Zero waste και βιώσιμες πρακτικές στη μόδα – Χριστίνα Κεχαγία
Στόχος του εργαστηρίου είναι να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες με τις πρακτικές της επισκευής, της επανάχρησης και της μεταποίησης υλικών, συσκευών και μικρο-αντικειμένων που ήδη έχουμε. Μέσα από επανάχρηση υλικών και με τη χρήση εργαλείων της Δανειστικής Εργαλειοθήκης, θα προσεγγίσουμε με hands-on τρόπο τις παραπάνω θεματικές, μαθαίνοντας για το Δικαίωμα στην Επισκευή
Εξοικονόμηση & Μείωση Σπατάλης: Το Εργαστήριο Συντήρησης Τροφίμων για Έξυπνες Οικιακές Λύσεις – Facilitator: Βίκυ Βοσκάκη
Στόχος του εργαστήριου είναι να μάθουμε στην πράξη και να εφαρμόσουμε διάφορα tips συντήρησης και μεταποίησης τροφίμων. Το παραπάνω εργαστήριο, αν και μαγειρικό, δεν θα επικεντρωθεί τόσο σε μαγειρικά tips όσο σε συμβουλές σχετικές με τη συντήρηση των τροφίμων μας στο σπίτι, τη μείωση του food waste και την εξοικωνόμηση του οικιακού μας προυπολογισμού.
Zero Waste & Digital Media: Δημιουργώντας Βιώσιμες Κοινότητες μέσω της Ψηφιακής Καινοτομίας – Γιαννης Χαρχαντής
Σε αυτό το εργαστήριο, θα εξερευνήσουμε πώς τα ψηφιακά μέσα μπορούν να γίνουν εργαλεία ευαισθητοποίησης και δράσης για την zero waste κουλτούρα. Θα μάθουμε να δημιουργούμε ελκυστικό περιεχόμενο που προωθεί τη βιωσιμότητα, ενθαρρύνει την καινοτομία και εμπνέει κοινότητες να υιοθετήσουν πρακτικές μηδενικών αποβλήτων.
Το InfinityGreece είναι ένας βραβευμένος οργανισμός νέων αφιερωμένος στην ενδυνάμωση των νέων με έδρα την Θεσσαλονίκη. Εδώ και μια δεκαετία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προώθησης της δημιουργικότητας, της επιχειρηματικότητας και της ψηφιακής παιδείας των νέων. Τα έργα μας στοχεύουν να παρέχουν στους νέους τα εργαλεία, το δίκτυο και τις ευκαιρίες που χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν σε έναν όλο και πιο ψηφιακό κόσμο.
Είμαστε η incommon, μια περιβαλλοντική οργάνωση που εργαζόμαστε από κάτω προς τα πάνω, μαζί με πολίτες, σχολεία, επιχειρήσεις, φορείς, ομάδες και τοπικές αρχές για να κάνουμε πράξη την κυκλική οικονομία. Καινοτομία, κυκλικότητα και ανοιχτότητα είναι τρεις έννοιες που χαρακτηρίζουν τον τρόπο που εργαζόμαστε με στόχο να κάνουμε την κυκλική οικονομία πράξη. Στην incommon ξεκινάμε από την επαναξιοποίηση υλικών και προϊόντων που αντί να απορρίπτουμε, κρατάμε στη ζωή. Αποφεύγουμε τη χρήση νέων πόρων περιορίζοντας έτσι την περιβαλλοντική και οικονομική επιβάρυνση. Γιατί η φροντίδα του περιβάλλοντος και η βιωσιμότητα μας αφορούν όλες και όλoυς χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς.
Η ACCESS Fashion είναι το κορυφαίο ελληνικό premium brand γυναικείας ένδυσης, με διεθνή παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες και 700 σημεία πώλησης. Στα πλαίσια της φιλοσοφίας της, ενσωματώνει στρατηγικά τις αρχές της βιώσιμης μόδας στον πυρήνα του DNA της, μαζί με το αυθεντικό σύγχρονο στιλ & την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα που την διακρίνουν. Στόχος της, είναι να προσφέρει μοναδικές fashion δημιουργίες, με το μικρότερο δυνατό αντίκτυπο για το περιβάλλον & τους ανθρώπους που τις δημιουργούν, διαχειρίζονται & τις αναδεικνύουν – δηλαδή όλους εμάς.
Η προσήλωση της ACCESS Fashion στη βιώσιμη μόδα αναγνωρίζεται τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Το 2023 τιμήθηκε με «Green Award» στο επετειακό «Maria Callas Monaco Gala & Awards», υπό την αιγίδα του Πριγκιπάτου του Μονακό. Το 2024 βραβεύτηκε με χρυσό βραβείο στα Green Brand Awards για τα καλύτερα «πράσινα ρούχα» στην Ελλάδα και με το ασημένιο για τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον πρώτων υλών. Το 2025 αναδείχθηκε ως Emerging Sustainable Brand στο διεθνές trade show της COTERIE New York.