Το CONNECTED WE STAND Festival III επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

Το CONNECTED WE STAND Festival επιστρέφει για 3η χρονιά στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022. Ζωντανές συναυλίες, αθλητικά δρώμενα, dj sets, χορός, θεατρικές παραστάσεις, βιωματικά εργαστήρια και πολλές ακόμα δράσεις πρόκειται να λάβουν χώρα στο Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Νέα Παραλία για 24 ώρες. 

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να φέρει κοντά πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις με τη συμμετοχή περισσότερων από 80 οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών. 

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τους CONNECT YOUR CITY, Χ.Α.Ν.Θ.,  InfinityGreece, AddArtFabric Republic, ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ, ESN Thessaloniki, Actionaid Hellas, ΕΨΥΚΑ.

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δράσεις και ενέργειες οι οποίες βασίζονται στους παρακάτω άξονες: 

  • Τέχνες & πολιτισμός
  • Εθελοντισμός & αλληλεγγύη 
  • Κοινωνική επιχειρηματικότητα 
  • Αθλητισμός & ποιότητα ζωής 
  • Περιβάλλον & βιώσιμη ανάπτυξη. 

Συναυλίες, pop up δράσεις, παιδικά εργαστήρια, αθλητικές δράσεις, εργαστήρια ενηλίκων, performer’s corner, up-cycling point, διαδραστικές ομιλίες, χορευτικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, τελετή απονομής βράβευσης ενεργών πολιτών, μια ανατρεπτική έκθεση τέχνης και πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες θα συναντηθούν από τις 11:00 έως τις 23:00 στο Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. 

Φέτος η σκηνή του CONNECTED WE STAND φιλοξενεί αγαπημένους καλλιτέχνες όπως ο Claydee, η ANASTASIA, η ASPA  και ο Κωνσταντίνος Φραντζής και δυναμικά DJ  sets από τους Πέτρος Τριανταφύλλου, COYOT και Frau Dimitra.

Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρα το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου πρόκειται να πραγματοποιηθεί συλλογή παιχνιδιών και λοιπά είδη όπως σχολικά και είδη ρουχισμού  με στόχο την υποστήριξη παιδιών θυμάτων  πολέμου σε συνεργασία με το Όλοι Μαζί Μπορούμε και την Πρεσβεία της Ουκρανίας.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Η είσοδος στο χώρο του φεστιβάλ είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Λίγα λόγια για το CONNECTED WE STAND FESTIVAL

Το CONNECTED WE STAND αποτελεί ένα πολυθεματικό Φεστιβάλ εθελοντισμού με επίκεντρο τη νέα γενιά.  Έχει ήδη πραγματοποιηθεί δύο χρονιές με μεγάλη επιτυχία, το 2019 συγκεντρώνοντας περισσότερους από 100.000 επισκέπτες και το 2020 μέσω της ψηφιακής εφαρμογής για κινητά CONNECT YOUR CITY με τη συμμετοχή 40.000 ατόμων, την υλοποίηση 10.000 εθελοντικών δράσεων και περισσότερους από 4.500 εθελοντές. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ευαισθητοποίηση σε ζητήματα αλληλεγγύης και ενεργής συμμετοχής των νέων, η αλλαγή νοοτροπίας μέσα από απλές καθημερινές πράξεις και η ένωση των ανθρώπων ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής και ηλικίας. 

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε το https://connectedwestand.connectyourcity.eu/.

European Solidarity Corps

European Solidarity Corps – Τι είναι και πώς λειτουργεί

Πώς θα σου φαινόταν η ιδέα να ζήσεις για κάποιους μήνες στο εξωτερικό και να συνεισφέρεις στην τοπική κοινότητα προσφέροντας εθελοντική εργασία; Το πρόγραμμα European Solidarity Corps είναι μία μοναδική εμπειρία ζωής που έρχεται να

Marketing Strategies: 3 Case Studies από Επιτυχημένες Καμπάνιες Marketing

Marketing Strategies: 3 Case Studies από Επιτυχημένες Καμπάνιες Marketing

Είναι γεγονός ότι οι επιχειρήσεις διαθέτουν, πλέον, μια πληθώρα ψηφιακών και μη εργαλείων, που μπορούν να αξιοποιήσουν, για να υλοποιήσουν marketing strategies και να επιτύχουν τους στόχους που έχουν θέσει. Πάμε να δούμε κάποια παραδείγματα

Women’s Leadership in male dominated fields: Marketing Club

Women’s Leadership in male dominated fields”- Ημερίδα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Την παρουσία των γυναικών σε ηγετικές θέσεις σε παραδοσιακά ανδροκρατούμενους χώρους θα αναδείξει η εκδήλωση που διοργανώνει το Marketing Club Greece στις 28 Μαΐου

european-startup-universe-thank-you-cover

European Startup Universe: Thank you

This year’s edition of the European Startup Universe Greece program is completed, with Greece participating along with 7 countries – Romania, Cyprus, Croatia, Cyprus, Hungary, Luxembourg, Slovenia and Spain. In total 1500+ Founders, 600+ Startups,

My Bike Rocks

My Bike Rocks

Ποδηλατάδα στη Νέα Παραλία Τι είναι; To My Bike Rocks είναι μια δραση του InfinityGreece που προσκαλεί νέους για μια ποδήλαταδα στη νέα παραλία θεσσαλονίκης Γιατί συμβαίνει; Η δράση εχει ως σκοπό να προωθήσει τον

κάνε-την-πρακτική-σου

Κάνε πρακτική άσκηση στον τομέα που σπουδάζεις!

Η πρακτική άσκηση μπορεί να σε βοηθήσει να ενταχθείς γρηγορότερα στη χώρα όπου έχεις επιλέξει να σπουδάσεις, να γνωρίσεις τους ανθρώπους και την κουλτούρα τους, αλλά και να μάθεις ευκολότερα την επίσημη γλώσσα. Επιπλέον, η

el