Ολοκληρώθηκε Το Τρίτο Training Weekend By InfinityGreece

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Στις 15-16 Φεβρουαρίου, 2020, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Training Weekend (εκπαιδευτικό διήμερο), του InfinityGreece, στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Το εν λόγω διήμερο είχε ως σκοπό την εκπαίδευση παλαιών και νέων  μελών, πάνω στις λειτουργίες του Οργανισμού. Αναλυτικότερα, αποσκοπούσε στην απόκτηση των απαραίτητων soft and hard skills, που απαιτούνται ώστε οι εθελοντές μας να μπορούν να ενταχθούν στις λειτουργίες της εκάστοτε ομάδας.

 

Η πρώτη ημέρα αφιερώθηκε περισσότερο στη μεταξύ γνωριμία των εθελοντών και στην ενημέρωση τους για τη λειτουργία των ομάδων και για τον δικό τους ρόλο μέσα στην ομάδα. Κατά τη δεύτερη, κυρίως, ημέρα οι εθελοντές εκπαιδεύτηκαν πάνω στα αντικείμενα ενασχόλησης της ομάδας τους. 

Οι τομείς πάνω στους οποίους προσφέρει εκπαίδευση το InfinityGreece είναι οι εξείς: Content Creation (Radio, Blog, Video, Marketing, Photography), Management (Human Resources, Event Management, YouthWork), Technology (Web Design/ Development). Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού διημέρου πραγματοποιήθηκαν οι εξής εκπαιδεύσεις:

Στο Ραδιόφωνο ασχολήθηκαν με τη δημιουργία σκαλέτας, το οργανωτικό κομμάτι μια εκπομπής, καθώς και με την εξοικείωση με τον εξοπλισμό του ραδιοφώνου. Στη συνέχεια τα μέλη χωρίστηκαν σε ομάδες και δημιούργησαν τις δικές τους 20λεπτες εκπομπές

Στο Blog τα μέλη έμαθαν τη βασική δομή και τρόπο γραφής ενός άρθρου, καθώς και βασικούς κανόνες για τη διεξαγωγή μιας συνέντευξης. Έπειτα, προχώρησαν τα ίδια στη διεξαγωγή συνεντεύξεων.

To WebTV ασχολήθηκε αρχικά με τις λειτουργίες της κάμερας και του μοντάζ, ενώ προχώρησαν και σε προσομοίωση γυρίσματος. Κατά τη διάρκεια των project δημιούργησαν ταινίες μικρού μήκους και after movie, για το Training Weekend.

To Marketing έκανε τη βασική εισαγωγή στους τρόπους λειτουργίας της ομάδας, αναλύσανε βασικούς όρους και ως project δημιούργησαν το content calendar του επερχόμενου Πιτζάμα Party.

Tο HR μίλησε στα μέλη για τις ικανότητες που μπορεί να αποκτήσει κανείς μέσα από την ομάδα και επικεντρώθηκε στην ενδυνάμωση της επικοινωνίας μεταξύ των λοιπών ομάδων.

Επιπλέον, τα μέλη ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της εκπαιδευτικής πλατφόρμας “Academy”, ενώ πραγματοποιήθηκαν και δύο workshops, με θεματολογία: Project management και διαδικασίες feedback. Δεν έλειπαν, φυσικά, και διάφορα bonding games, τα οποία βοηθούν στην δημιουργία θετικού κλίματος συνεργασίας ανάμεσα στις επιμέρους ομάδες και στα μέλη.

Η υλοποίηση των παραπάνω και γενικότερα του εκπαιδευτικού διημέρου δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την αρωγή των χορηγών μας. Επομένως, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας, που στήριξαν την προσπάθεια μας για την εκπαίδευση των νέων εθελοντών του InfinityGreece.

Efood

RedBull

Σκλαβενίτης

 InfinityGreece InfinityGreece 

Travel further, Volunteer to Egypt with Global Volunteer

Η πρώτη επαφή με τον Οργανισμό. Ο Περικλής σπουδάζει Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Το καλοκαίρι του 2018, άρπαξε την ευκαιρία και πήγε σε μια εθελοντική εμπειρία μέσω της AIESEC για να αφήσει

United for Good:“Ενωνόμαστε για καλύτερη ζωή και πιο πράσινο μέλλον με 1 Μπλούζα = 1 Δέντρο”

Η κλιματική αλλαγή είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί ολόκληρο τον κόσμο, όπως και την χώρα μας. Ενώ δεδομένα από έρευνες και μελέτες δείχνουν το πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη πρασίνου στις πόλεις. United for Good

Προφίλ στο LinkedIn

Πώς να κάνεις προφίλ στο LinkedIn σε 3 Βήματα

Πώς να κάνω προφίλ LinkedIn; Μπορώ να βρω, όντως εργασία με αυτόν τον τρόπο; Πως θα μου χρησιμεύσει; Τι είναι το LinkedIn; Αν έχεις έστω και μία από αυτές τις απορίες βρίσκεσαι στο σωστό σημείο

soft skills τι είναι

Soft skills: Ποιες είναι αυτές οι περιζήτητες δεξιότητες;

Τι είναι τα Soft Skills; Soft skills είναι δεξιότητες που αναφέρονται στον συνδυασμό των διαπροσωπικών ικανοτήτων επικοινωνίας ενός ατόμου, των προσωπικών του πεποιθήσεων, της συνολικής προσέγγισης για τη ζωή και την εργασία, της συναισθηματικής νοημοσύνης

Youth Exchange «Youth & Volunteering», 01-07/03/2020 – Pompeii, Italy

This project is over! Το “Youth & Volunteering” ολοκληρώθηκε με επιτυχία και οι συμμετέχοντες του προγράμματος μοιράζονται μαζί μας την εμπειρία τους στο φοιτητικό blog του InfinityGreece, “Infititis.gr” Δες το άρθρο Youth & Volunteering ΠΟΥ