Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

WeFor Climate: Η νέα καμπάνια του WeFor για την κλιματική αλλαγή

WeFor Climate: Η νέα καμπάνια του WeFor για την κλιματική αλλαγή

Τα τελευταία χρόνια, οι αποδείξεις ότι η κλιματική αλλαγή, όχι απλώς μας πλησιάζει, αλλά μας επηρεάζει ήδη, είναι απτές. Αξίζει να αναφερθούμε στα ακραία, και χωρίς προηγούμενο, καιρικά φαινόμενα που πλήττουν διάφορες περιοχές του πλανήτη μας. Πληθώρα νησιωτικών συμπλεγμάτων κινδυνεύουν, κυριολεκτικά, να σβηστούν από τον χάρτη, ενώ τα αποτελέσματα των έντονων καιρικών μεταβολών δυσχεραίνουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Γι’ αυτούς τους λόγους, ο οργανισμός WeFor αφιερώνει τις δράσεις του για το έτος 2022 στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γι’ αυτά τα ζητήματα.

Ποιοι είναι οι WeFor;

Το WeFor αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο νέων με σύνθημα “Change we need, Impact we want”. Στόχος του οργανισμού, είναι να μιλήσουν για όλες εκείνες τις προκλήσεις, στις οποίες η γενιά μας μπορεί και πρέπει να ανταποκριθεί. Κάθε χρόνο επιλέγουν μία θεματική, η οποία αποτελεί άξονα των εκδηλώσεων και των δράσεών τους, ώστε να αλλάξουν τον τρόπο που διεξάγεται η συζήτηση στη χώρα μας. Φυσικά, την πρωτοβουλία αυτή υποστηρίζει και το InfinityGreece.

To WeFor επιλέγει ετήσιες θεματικές, πάνω σε επίκαιρα θέματα. Θα έχεις δει σίγουρα δουλειά τους μέσα στο 2021, το έτος, δηλαδή, που είχαν αφιερώσει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με θέματα που αφορούν στην ισότητα των φύλων. Μέσα από εκδηλώσεις και δράσεις, διακρίθηκαν για την προσφορά και το έργο τους, αποσπώντας, μάλιστα, τα εύσημα από το #YouEU ως βέλτιστη πρακτική προώθησης της ενεργού συμμετοχής των νέων σε δημοκρατικές διαδικασίες.

Η εμπειρία τους μέσω του #WeForWomen;

Η ετήσια διάρκεια της καμπάνιας WeForWomen έθεσε σταθερές βάσεις για τον τρόπο δραστηριοποίησης της ομάδας. Το θέμα ευαισθητοποίησε και τράβηξε το ενδιαφέρον των πολιτών, οι οποίοι αγκάλιασαν πραγματικά την πρωτοβουλία των WeFor. Έχοντας μάθει πολλά και, αναμένοντας να μάθουν ακόμη περισσότερα, αφιερώνουν τις δυνάμεις τους, ώστε να έχουν τα ίδια και καλύτερα αποτελέσματα στο φετινο τους, εξίσου σπουδαίο, εγχείρημα.

Γιατί κλιματική αλλαγή;

Η κλιματική αλλαγή μας αφορά όλους μας ανεξαιρέτως, ειδικά αν σκεφτούμε το πόσο αυτή επηρεάζεται από τον ανθρώπινο παράγοντα. Οι WeFor μέσα από πρωτοβουλίες κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, θα επιχειρήσουν να αναδείξουν τη σημασία της συνέργειας μεταξύ κρατικών φορέων, ιδιωτικής πρωτοβουλίας και κοινωνίας των πολιτών.

Ο ρόλος της δικής μας γενιάς θα είναι καθοριστικός για το επόμενο κεφάλαιο αυτής της ιστορίας. Στόχος της καμπάνιας είναι να εισαχθεί στη δημόσια συζήτηση μία νέα οπτική γύρω από ζητήματα, όπως αυτά της ουδετερότητας του ευρωπαϊκού αποτυπώματος άνθρακα, του κλιματικού πρόσφυγα και της δίκαιης ενεργειακής μετάβασης, αποσκοπώντας στην ευρύτερη κατανόησή τους από την τοπική κοινωνία και σε συναφή ανάληψη δράσης. 

Κορωνίδα των δράσεων για το 2022 θα αποτελέσει η διήμερη διάσκεψη “WeForClimate Summit” που θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη με τη στήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και του Δήμου Αθηναίων.

Η κλιματική αλλαγή μας αφορά όλες και όλους, καθώς μας θυμίζει πως φέρουμε ευθύνη γι’ αυτό το μέρος που αποκαλούμε «σπίτι». 

Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Διάβασε Περισσότερα