Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Travel further, Volunteer to Egypt with Global Volunteer

Travel further, Volunteer to Egypt with Global Volunteer

Η πρώτη επαφή με τον Οργανισμό. Ο Περικλής σπουδάζει Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Το καλοκαίρι του 2018, άρπαξε την ευκαιρία και πήγε σε μια εθελοντική εμπειρία μέσω της AIESEC για να αφήσει το αντίκτυπο του στην κοινωνία και να συνεισφέρει ενεργά σε έναν από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχει θεσπίσει ο Ο.Η.Ε. Όλα ξεκίνησαν στην εμπειρία του στο Global Volunteer, με την AIESEC του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπου πήγε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Το πρόγραμμα του είχε διάρκεια 6 εβδομάδων και αφορούσε τον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης νούμερο 8 – Αξιοπρεπής Εργασία και Οικονομική Ανάπτυξη. Κατά την διάρκεια του προγράμματος του, μαζί με μια ομάδα 5 ατόμων, βοηθούσε στην προώθηση και προβολή μικρών επιχειρήσεων και Μη Κυβερνητικών Οργανισμών, που δεν είχαν τους πόρους και τα χρήματα ώστε να έχουν τμήμα Μάρκετινγκ. Αυτό γινόταν σε συνεργασία με μία τοπική Διαφημιστική Εταιρία, η οποία τους παρείχε ότι υποστήριξη που ήταν απαραίτητη.

Οι προκλήσεις της συμβίωσης.

  “Η αλήθεια είναι πως από μικρός αγαπούσα τα ταξίδια και πάντα ήθελα να ταξιδέψω σε χώρες με διαφορετικό πολιτισμό και κουλτούρα από εμάς. Έτσι, όταν έμαθα ότι το Global Volunteer, προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, ενώ παράλληλα θα μπορούσα να κάνω εθελοντισμό η επιλογή ήταν εύκολη για εμένα. Γενικότερα, η Αίγυπτος είναι μια χώρα με πολύ διαφορετική κουλτούρα από εμάς, οπότε από την πρώτη στιγμή που κατεβαίνεις από το αεροπλάνο παθαίνεις ένα πολιτισμικό σοκ. Παρόλα αυτά, ένα πράγμα που με προβλημάτισε στην αρχή της εμπειρίας μου ήταν η συγκατοίκηση με τους άλλους εθελοντές. Στο διαμέρισμα έμεναν άτομα από χώρες όπως η Βραζιλία, η Αγγλία, η Κίνα και η Ινδία. Στην αρχή, λοιπόν, με προβλημάτισε το πως μπορεί να είναι η συμβίωση με άτομα από τόσο διαφορετικές χώρες, κάτι που βέβαια ξεπέρασα σύντομα, καθώς είδα το πόσο ανοιχτοί ήμασταν όλοι μεταξύ μας.”

Η προσαρμογή στην καθημερινότητα.

  “Η διάρκεια του προγράμματος μου έδωσε την δυνατότητα να προσαρμοστώ πλήρως στην καθημερινότητα της Αιγύπτου. Σίγουρα ένας παράγοντας που έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτό ήταν ο μεγάλος αριθμός εθελοντών που ήταν στην Αλεξάνδρεια, κατά την διάρκεια της παραμονής μου εκεί. ‘Ολοι μας βρισκόμασταν μακριά από την χώρα μας, ενώ παράλληλα μπορούσαμε να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, ώστε η προσαρμογή να είναι όσο πιο ομαλή και γρήγορη γίνεται.”

Η εξέλιξη του Περικλή μέσω του προγράμματος.

 “Δύο ήταν τα πράγματα που μου έκαναν μεγαλύτερη εντύπωση. Αρχικά, δεν περιμένα τα προγράμματα να έχουν τόσο μεγάλο και άμεσο αντίκτυπο στην κοινωνία της πόλης, καθώς πολύ μεγάλο μέρος την πόλης επηρεαζόταν από τους εθελοντές του Global Volunteer. Επίσης, ένα ακόμα πράγμα που μου τράβηξε την προσοχή ήταν το φυσικό τοπίο της Αιγύπτου, καθώς διαφέρει από μέρος σε μέρος. Σίγουρα αυτή η εμπειρία μου έδωσε πάρα πολλά, και ελπίζω να μπόρεσα να δώσω και εγώ αντίστοιχα πίσω. Πέρα από τις αναμνήσεις, τις φωτογραφίες και τους φίλους από όλο τον κόσμο, η εμπειρία μου με το Global Volunteer με βοήθησε να αναπτύξω τον εαυτό μου . Αυτό έρχεται τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε επαγγελματικό, καθώς αυτό το πρόγραμμα ήταν η εθελοντική εμπειρία και με βοήθησε να καταλάβω με τι θέλω να ασχοληθώ στο μέλλον.”

Η στήριξη του οργανισμού κατά την διάρκεια του προγράμματος.

 “Τόσο πριν, όσο και κατά την διάρκεια της εμπειρίας μου, είχα συνεχή επικοινωνία τόσο με την τοπική επιτροπή του ΠαΜακ, όσο και με την αντίστοιχη στην Αίγυπτο. Πριν ξεκινήσω το πρόγραμμα, παρακολούθησα δύο σεμινάρια προετοιμασίας, ενώ όσο βρισκόμουν στην Αίγυπτο είχα ένα buddy που με βοηθούσε με οτιδήποτε χρειαζόμουν. Όπως είπα και πριν, παρόλο που ήταν 6 εβδομάδες, το πρόγραμμα με βοήθησε να αναπτύξω σε μεγάλο βαθμό την προσωπικότητα μου και στοιχεία όπως η αλληλοκατανόηση, η προσαρμοστικότητα και η ομαδική δουλειά. Ποιός δεν θα το ήθελε αυτό;” 

Κάνε και εσύ το βήμα!

  Άρπαξε την ευκαιρία να πας και εσυ σε μια εθελοντική εμπειρία στο εξωτερικό μέσω της οποίας θα ανακαλύψεις πλευρές του εαυτού σας που δεν ήξερες ότι έχεις, θα γνωρίσεις άτομα από όλο τον κόσμο και θα ζήσεις εμπειρίες που θα θυμάσαι όλη σου την ζωή. 

Λοιπόν, τι περιμένεις; κάνε την αίτηση σου εδώ:  https://bit.ly/3ljEaWl

Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Διάβασε Περισσότερα