Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ολοκληρώθηκε το Training Weekend 2023 του InfinityGreece

Ολοκληρώθηκε το Training Weekend 2023 του InfinityGreece

Το Training Weekend, είναι ένα διήμερο-σταθμός, πλέον, για τους εθελοντές κι εθελόντριες του InfinityGreece, ένα σαββατοκύριακο γεμάτο γνωριμίες, παιχνίδια κι εκπαιδεύσεις για τις ομάδες του οργανισμού από τα μέλη για τα μέλη. Το Training Weekend πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις Κατασκηνωτικές Εγκαταστάσεις του ΣΕΟ (Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού) Αλ. Πετρίδη 13 στο Πανόραμα. Φέτος, πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχόμενη χρονιά, το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαρτίου, από τις 10.00π.μ  4/3 έως και τις 20.00μ.μ  5/3,με την ενεργό συμμετοχή πάνω από 70 εθελοντών, καθώς και την υποστήριξη εξωτερικών συνεργατών. Την οργάνωση του project ανέλαβαν οι Project Managers Μαρία Καρτέρη και Γιώργος Χριστοφορίδης.

InfinityGreece volunteers team photo on the stairs

Ποιος είναι ο σκοπός του Training Weekend;
Tο Training Weekend είναι ένα εκπαιδευτικό διήμερο που απευθύνεται στους εθελοντές και εθελόντριες του  InfinityGreece. Σκοπός του διημέρου είναι η εκπαίδευση παλαιών και νέων εθελοντών και εθελοντριών στις λειτουργίες του Οργανισμού. Αποσκοπεί στην απόκτηση των απαραίτητων soft και hard skills, ώστε οι εθελοντές να μπορούν να ενταχθούν ομαλά στις λειτουργίες της εκάστοτε ομάδας, αλλά και στην ενδυνάμωσή τους.

Η πρώτη ημέρα αφιερώθηκε κατά βάση στη γνωριμία μεταξύ των εθελοντών, στην ενημέρωση τους σχετικά με τις αξίες του οργανισμού και στην συμμετοχή τους σε διάφορες εκπαιδεύσεις και workshops. Τα workshops αφορούσαν τα είδη μάθησης (learning styles) και σωστή επικοινωνία. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες όπως bonding games και energizers, αλλά και το καθιερωμένο κυνήγι θησαυρού (hunt) του ΤW.

Κατά τη δεύτερη, ημέρα οι εθελοντές εκπαιδεύτηκαν πάνω στα αντικείμενα ενασχόλησης της ομάδας τους, ενώ, επίσης, παρακολούθησαν και δυο εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με την ενσυναίσθηση και την δημόσια ομιλία. Η ημέρα έκλεισε με την δραστηριότητα closing του διημέρου.

εισαγωγή-χάρχα
Εισαγωγή στο Training Weekend από τον ιδρυτή του Infinity Greece, Γιάννη Χαρχαντή
Οι τομείς πάνω στους οποίους προσφέρει εκπαίδευση το InfinityGreece:
  • Content Creation (Audio, Blog, Photography, Video, Marketing)
  • Management (Human Resources, PR & Project Management, Youthwork)
  • Technology (Web Design/ Development)
Χορηγοί και Υποστηρικτές του Training Weekend

Η υλοποίηση του εκπαιδευτικού διημέρου δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την αρωγή των χορηγών μας. Επομένως, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς, που στήριξαν την προσπάθεια μας για την εκπαίδευση των νέων εθελοντών του InfinityGreece. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την εταιρεία “Βίκος” που προσέφερε δροσιστικά αναψυκτικά για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης. Επιπλέον, ευχαριστούμε για την υποστήριξή του το  εστιατόριο “Mama’s taper” για την προσφορά μερίδων φαγητού.

Η εταιρεία “Βίκος” ήταν χορηγός στο Training Weekend 2023

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στην Όλγα Κυριακίδου, που παρευρέθηκε στο Training Weekend ως εξωτερική ομιλήτρια. Η κυρία Κυριακίδου είναι έμπειρη trainer και youthworker με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Στο Training Weekend ασχολήθηκε με την θεματική των Learning Styles.

Το 2003 με άλλους ενεργούς νέους ίδρυσε τη ΜΚΟ Παιδιά Εν Δράσει (Kids In Action). Από το 2009 παραδίδει ως εκπαιδεύτρια, σεμινάρια, μαθήματα κατάρτισης, διοργανώνει εκδηλώσεις για youthworkers, εκπαιδευτικούς κ.α. βασισμένη σε μεθοδολογία και εργαλεία μη τυπικής εκπαίδευσης.

Το 2012 ολοκληρώνει τον κύκλο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Salto για Ευρωπαϊκά Έργα Νεολαίας σε Δράση (SALTO Training of Trainers in European Youth Projects). Το 2012 γίνεται μέλος του Προγράμματος Ελληνικής Εθνικής ομάδας εκπαιδευτών στο Πρόγραμμα Youth In Action. Το 2017 ολοκληρώνει τον πλήρη κύκλο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης (Training of Trainers in Human Rights Education with Young People- Council of Europe). Επιπλέον, είναι σύμβουλος νέων, συντονίστρια προγραμμάτων εθελοντών και μέντορας, υπεύθυνη έργων για τη νεολαία και Πρόεδρος του Πανελληνίου Σωματείου Συμβούλων Νέων.

Περισσότερα για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε στο facebook event του Training Weekend.

Για το φετινό Training Weekend είπαν…

Δήμητρα Κανδύλα: “Περάσαμε ωραία, παίξαμε, γελάσαμε… ΔΕΝ κοιμηθήκαμε! Τόσο τα trainings όσο και τα bonding games που κάναμε ήταν ευχάριστα, κάνοντάς μας να μην μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε πότε κιόλας ήρθε το τέλος. Του χρόνου ραντεβού ξανά εκεί!”

Κωνσταντίνα Βόγγολη: “Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα και ταυτόχρονα αρκετά αγχωτική, μιας και χρειάστηκε να παρουσιάσω κιόλας. Ήταν μια καλή ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά με την ομάδα μου, να βγούμε όλοι εκτός comfort zone. Θα το ξαναέκανα σίγουρα!”

Αναστασία Σιαμπλίδου: “Η εμπειρία μου μπορώ να πω ότι θα μου μείνει αξέχαστη. Ήταν ένα διήμερο κοινωνικοποίησης, χαλάρωσης αλλά και δράσης, και φυσικά έμπνευσης. Κοινωνικοποίησης, χαλάρωσης και δράσης γιατί γνώρισα και συνεργάστηκα και έπαιξα με άτομα που μας ένωνε κάτι κοινό και χωρίς να γνωριζόμαστε από πριν αλλά μόνο μέσα από τα παιχνίδια που ετοίμασαν οι εθελοντές του PR καταφέραμε σε πολύ λίγο να μπούμε στο κλίμα και να μάθουμε, να ενεργοποιηθούμε και να δημιουργήσουμε σαν ομάδες, διαφορετικές κάθε φορά. Και έμπνευσης γιατί για άλλη μια φορά το InfinityGreece μου έδειξε ότι τα νέα παιδιά μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες τους και να υλοποιήσουν τις ιδέες τους κάνοντας θαύματα. Δεν υπήρχε training που να μου φάνηκε βαρετό παρόλο που πολλά από αυτά που μάθαμε τα έχω εξασκήσει προσωπικά στην σχολή μου, το καθένα μου χάρισε μια ξεχωριστή ανάμνηση με διάφορα άτομα από όλες τις ομάδες. Ο χώρος ήταν υπέροχος και το ότι χρειάστηκε να φροντίσουμε για την συνύπαρξη, την καθαριότητα και την διατροφή μας δεν με χάλασε καθόλου, αλλά μου φάνηκε πάλι ευκαιρία για να δεθώ με άτομα. Ήταν ένα απολαυστικό ταξιδάκι εκπαίδευσης αλλά και ψυχαγωγίας που θα ξαναέκανα αύριο κιόλας. Ευχαριστούμε τα παιδιά για την άψογη οργάνωση και την προσφορά τους!” 

 

Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Διάβασε Περισσότερα