Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“Thessavros” 2022: Το κλείσιμο στο κυνήγι θησαυρού

“Thessavros” 2022: Το κλείσιμο στο κυνήγι θησαυρού

Μετά από 3 χρόνια απουσίας, το αγαπημένο κυνήγι θησαυρού “Thessavros” ήταν και πάλι κοντά μας και ολοκληρώθηκε με επιτυχία για το 2022! Ο “Thessavros” είναι μια συνδιοργάνωση του InfinityGreece και των United Societies of Balkans. Το φετινό κυνήγι θησαυρού έλαβε χώρα στις 17 Δεκεμβρίου, με σημείο αφετηρίας την βάση της Balkan Heart, από την United Society of Balkans, στην οδό Αλ. Δελμούζου 8.

Ο σκοπός του “Thessavros”

Ο στόχος  του παιχνιδιού ήταν να σωθούν ο Άγιος Βασίλης και τα Χριστούγεννα, με την βοήθ εια των Thessavron. Για να το καταφέρουν αυτό οι παίκτες και οι παίκτριες, έπρεπε να μαζέψουν τα κολάρα των ταράνδων και να τα δώσουν στον Άγιο Βασίλη, ώστε μπορέσει να τους καλέσει και να ξεκινήσουν το μοίρασμα των χριστουγεννιάτικων δώρων. Παράλληλα, η δράση έγινε με σκοπό να καλυφθούν κάποιες από τις υλικές ανάγκες του “Φάρου του κόσμου”, καθώς και να στηριχθεί το έργο της οργάνωσης. Συγκεντρώθηκαν σημαντικές ποσότητες από τα αναγκαία αυτά αγαθά. Συνεπώς, και οι δύο αποστολές εστέφθησαν με επιτυχία! Συνολικά, στο φετινό κυνήγι θησαυρού συμμετείχαν 14 ομάδες, των οποίων η συμμετοχή στο παιχνίδι ήταν εντελώς δωρεάν. Αναδείχθηκαν τρεις ομάδες. Η πρώτη, και νικήτρια, ομάδα, έλαβε ως έπαθλο 10€ δωροεπιταγή για το thrift shop “REborn” καθώς και 5 δωρεάν μαθήματα χορού από την σχολή χορού “Pro dancers”. H δεύτερη ομάδα, κέρδισε ένα γεύμα για 5 άτομα στο εστιατόριο “HAYAT Μικρή Πόλη”, ενώ η τρίτη ομάδα, ένα παιχνίδι escape room στο “Locked”!

Δυο λόγια για τον “Φάρο του κόσμου”

Ο “Φάρος του κόσμου” είναι ένα κέντρο προστασίας ανηλίκων, οι δραστηριότητες του οποίου ξεκίνησαν το 2004 από τον πατέρα Αθηναγόρα Λουκατάρη. Η ονομασία επιλέχθηκε, γιατί ο φάρος φωτίζει σκοτεινά μέρη και βοηθάει τους ανθρώπους με την λάμψη του να βρουν τον δρόμο τους. Σήμερα, το έργο του “Φάρου” έχει βραβευτεί ως καλή πρακτική στο “Συμβούλιο της Ευρώπης” και το “State Department”. Λειτουργούν διάφοροι τομείς, όπως διατροφής, ενισχυτικής διδασκαλίας, μαθήματα ξένων γλωσσών, μουσικής, ρομποτική, τομέας υγείας (εμβολιασμός, οδοντιατρικός και οφθαλμολογικός έλεγχος των παιδιών), απογευματινή δημιουργική απασχόληση και τομέας αθλητισμού, εργαστήρια θεάτρου, ζωγραφικής κ.α.

Τί έχουν να πουν οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες του “Thessavros”…

Β.Ρ.: Ωραία πρωτοβουλία του InfinityGreece και των USB (United Societies of Balkans). Τρέξαμε αρκετά, γελάσαμε και μπήκαμε ακόμα περισσότερο σε χριστουγεννιάτικο κλίμα! Αναμένουμε για το επόμενο κυνήγι θησαυρού! Δημήτρης Χαντές: Ο Thessavros ήταν μια ευχάριστη απόδραση από την καθημερινότητα και μια ευκαιρία για να συγκεντρωθούν αγαθά για τον “Φάρο του κόσμου”. Οι πολλές ομάδες, σε συνδυασμό με τον ανταγωνισμό, μας έκανε να τρέχουμε σαν μικρά παιδιά στους δρόμους. Τα άτομα στους σταθμούς σου μετέδιδαν την θετική τους ενέργεια. Επιπλέον, το γεγονός ότι οι σταθμοί ήταν σε διαφορετικά σημεία της πόλης, αποτέλεσε ιδανική ευκαιρία για να γνωρίσουν τη Θεσσαλονίκη όσα παιδιά την επισκέφθηκαν για πρώτη φορά και για εμάς να την ξανά περπατήσουμε όλη, δηλαδή, να πιαστούμε!

Ευχαριστίες και χορηγοί του παιχνιδιού “Thessavros”

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους οργανισμούς InfinityGreece και United Societies of Balkans που έφεραν κοντά μας για ακόμη μία χρονιά αυτό το μοναδικό και ιδιαίτερο παιχνίδι. Ακόμη, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα άτομα που συμμετείχαν στο παιχνίδι, καθώς χωρίς αυτά η όλη διοργάνωση δεν θα είχε τόση επιτυχία! Τέλος, ευχαριστούμε τους χορηγούς μας, το escape room “Locked”, τη σχολή χορού “Pro dancers”, το εστιατόριο “HAYAT Μικρή Πόλη” αλλά φυσικά και το thrift shop “REborn“.

Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Διάβασε Περισσότερα