Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πόσο συχνά μιλάς για τις αποτυχίες σου;

Πόσο συχνά μιλάς για τις αποτυχίες σου;

Οι αποτυχίες, αποτελούν ίσως και ένα από τα αγαπημένα μας θέματα συζήτησης, ειδικά σε έναν κόσμο που περιμένει να είσαι τέλειος. Όλοι μπορούν εύκολα να μιλήσουν για τα success stories τους αλλά πόσοι μιλούν για τα failures τους; Πόσοι έχουν το θάρρος να πουν “ναι το δοκίμασα, ναι δεν πέτυχα”; 

Γιατί δεν μιλάμε για τις αποτυχίες;

Σίγουρα, ένα τέτοιο ζήτημα είναι μερικές φορές δύσκολο να το θίξεις, για διάφορους λόγους. Ο φόβος ότι μπορεί να εκτεθείς και να φέρεις τον εαυτό σου σε μειονεκτική θέση, όπως επίσης και η κριτική που μπορεί να δεχτείς είναι δύο από τους βασικότερους λόγους, για τους οποίους αποφεύγουμε συνήθως να μιλήσουμε για ένα τέτοιο ζήτημα. Γι’ αυτό, άλλωστε, είναι πιο εύκολο να μοιραστείς με το κοινό τις επιτυχίες σου.

Που βοηθάνε οι αποτυχίες;

Μέσα από τις κακές στιγμές, όμως, που μπορεί να σε βρουν στο ταξίδι σου προς την επιτυχία, μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι καταστάσεις δύσκολες και απαιτητικές, καθώς επίσης και τα όρια σου. Πιο συγκεκριμένα οι αποτυχίες σε βοηθούν να:

Μαθαίνεις από τα λάθη σου

Βιώνοντας τις δύσκολες καταστάσεις και μιλώντας για τις λανθασμένες αποφάσεις που έχεις πάρει, μπορεί να λάβεις απαραίτητες και χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να προσπαθήσεις ξανά και ίσως σε οδηγήσουν στην επιτυχία.

Βοηθάς άλλους να μάθουν

Εκτός, από την δική σου πορεία, μπορείς να καθοδηγήσεις και να κατευθύνεις άλλους και ειδικά τους νέους ανθρώπους, ώστε να αποφύγουν τα ίδια λάθη που έκανες στο παρελθόν. Μην ξεχνάς πώς το να γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις είναι το ίδιο σημαντικό με το να γνωρίζεις τι δεν πρέπει να κάνεις…

Καταρρίπτεις τον μύθο του "τέλειου"

Αναφερθήκαμε ήδη σε αυτό το τρελό κυνήγι του “τέλειου”. Μιλώντας για τις αποτυχίες μας βοηθάς να καταρρίψεις τον μύθο του τέλειου και του αλάθητου, κάτι που αντίστοιχα βοηθάει τους νέους να χτίσουν μία νοοτροπία που θα τους οδηγήσει να έχουν στόχο να προσπαθήσουν όσο καλύτερα μπορούν ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα.
ανθρωπος με χαρτάκιαπου γραφουν διαφορα πραγματα πυ μπορει να μας δημιουργουν φοβιες

Και πώς κάνω την αρχή;

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και αυτό ισχύει στα… πάντα! Ξεκίνησε από μικρά και καθημερινά πράγματα που σε δυσκόλεψαν, για παράδειγμα προσπάθησα να κάνω κουλουράκια και τα έκαψα ή προσπάθησα να γράψω ένα κείμενο αλλά δεν έχω την έμπνευση που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί και θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα. Τώρα, λοιπόν, σε προ(σ)καλούμε να μοιραστείς μαζί μας την δική σου αποτυχία, και έτσι να ξεκινήσουμε μια αλυσίδα… κακών στιγμών και να μάθουμε μαζί.

Σ’ ένα κόσμο “τέλειο” ας μάθουμε να λέμε μπράβο στον εαυτό μας για την προσπάθεια και κυρίως να μάθουμε να είμαστε πιο αληθινοί! 

Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Διάβασε Περισσότερα