Online Πλατφόρμες Μαθημάτων για μάθεις τα Πάντα

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Η επισκεψιμότητα στις online πλατφόρμες μαθημάτων έχει αυξηθεί ραγδαία την χρονιά που διανύουμε. Η πανδημία του COVID-19 έφερε τεράστιες αλλαγές στη ζωή όλων των ανθρώπων στον πλανήτη. Εξαίρεση από αυτό δε θα μπορούσε να αποτελεί η εκπαίδευση. Είναι αλήθεια ότι υπήρχαν από παλαιότερα ψηφιακές πλατφόρμες μαθημάτων αλλά το 2020 έγιναν πιο επίκαιρες και αυξήθηκε η ζήτηση τους λόγω των περιοριστικών μέτρων. Οπότε, ας κάνουμε μια σύνοψη ορισμένων από αυτών.

Ποιες Online Πλατφόρμες Μαθημάτων μπορώ να επιλέξω;

Η Coursera είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα που προσφέρει χιλιάδες μαθήματα, αλλά επί πληρωμή και άλλα δωρεάν, από διάσημα πανεπιστήμια και εταιρείες από όλο τον κόσμο, όπως το Imperial College of London, το Στάντφορντ καθώς και από τη Google. Τα γνωστικά πεδία που καλύπτει η Coursera, είναι πολλά και ποικίλα, όπως η ιστορία, πολιτική, επιχειρηματικότητα, γλώσσες προγραμματισμού κ.α. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ολοκλήρωση ενός μαθήματος, ο συμμετέχων αποκτά πιστοποιητικό συμμετοχής και μπορεί να το αναρτήσει στο LinkedIn. Τέλος, ο φορέας ReGeneration συνεργάζεται αυτή την περίοδο με την Coursera και προσφέρει τη δυνατότητα σε περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, τη δωρεάν πρόσβαση σε περίπου 3.800 courses της Coursera. Αρκεί να εγγραφούν σε αυτήν μέχρι 30/09 και ολοκληρώσουν τα επιλεγμένα μαθήματα έως τον Δεκέμβριο του 2020. Είναι μια σημαντική ευκαιρία σε όσους θέλουν να αποκτήσουν διάφορα skills!

Online Πλατφόρμες Μαθημάτων

Η edX είναι μία από τις πιο γνωστές ψηφιακές πλατφόρμες μαθημάτων, στην οποία υπάρχουν 90 δωρεάν μαθήματα που παρέχει το Πανεπιστήμιο του Harvard. Το κορυφαίο πανεπιστήμιο του κόσμου καλύπτει από οικονομικά μέχρι θέατρο και λογοτεχνία. Πέραν, των δωρεάν μαθημάτων του Harvard, η ψηφιακή πλατφόρμα μαθημάτων του edX, παρέχει 2.500 online μαθήματα από 140 οργανισμούς, τα οποία καλύπτουν ανθρωπιστικές σπουδές, οικονομικά, data science και άλλα επιστημονικά πεδία. Στην συγκεκριμένη online πλατφόρμα μαθημάτων, υπάρχουν και δωρεάν μαθήματα αλλά και επί πληρωμή, ανάλογα με το ποσό που θέλει να δαπανήσει ο κάθε χρήστης.

Η Leadcompass είναι μια εταιρεία που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και ασχολείται με την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων και την απόκτηση δεξιοτήτων από τους νέους. Έχει δημιουργήσει, λοιπόν, μια ψηφιακή πλατφόρμα που παρέχει μαθήματα σε σχετικά χαμηλό κόστος και σχετίζονται με δεξιότητες που εφάπτονται στην εξέλιξη της επαγγελματικής και ακαδημαϊκής καριέρας. Πολλές από αυτές αφορούν την εύρεση του κατάλληλου μεταπτυχιακού και tips για τις συνεντεύξεις. Επίσης, παρέχει δωρεάν υλικό σχετικά με πληροφόρηση για την αγορά εργασίας.

Η FutureLearn είναι μια άλλη ψηφιακή πλατφόρμα μαθημάτων, η οποία παρέχει μαθήματα από κορυφαία πανεπιστήμια και οργανισμούς του κόσμου, όπως το King College, Johns Hopkins University, το Monash University κ.α. .Παρέχει πάρα πολλά μαθήματα σε μια τεράστια γκάμα γνωστικών αντικειμένων. Υπάρχουν αρκετά δωρεάν μαθήματα αλλά το επιπλέον πλεονέκτημα της συγκεκριμένης πλατφόρμας είναι ότι παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες να έχουν επί πληρωμή ετήσια συνδρομή για πρόσβαση σε όλα τα μαθήματα της πλατφόρμας.

Η Udemy είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα μαθημάτων που παρέχει 150.000 courses, άλλα δωρεάν και άλλα επί πληρωμή. Τα μαθήματα της συγκεκριμένης πλατφόρμας απευθύνονται κυρίως σε άτομα οικονομικού ή τεχνολογικού background, αφού τα περισσότερα από αυτά σχετίζονται με τον προγραμματισμό, τις επιχειρήσεις, το marketing, τα οικονομικά και το data science.

Online Πλατφόρμες Μαθημάτων Udemy

Οι online πλατφόρμες μαθημάτων είναι μια εικόνα, από το όχι και τόσο μακρινό μέλλον. Δίνουν τη δυνατότητα στα άτομα να αποκτήσουν δεξιότητες σε πολλά γνωστικά αντικείμενα γρήγορα, εύκολα και σε σχετικά χαμηλό κόστος. Επιπλέον, μέσα από αυτού του είδους μάθησης τα άτομα αποκτούν αυτογνωσία και βελτιώνουν σημαντικά το βιογραφικό τους.

Τι είναι η κοινωνική επιχειρηματικότητα;

Τι είναι η κοινωνική επιχειρηματικότητα;

Τι είναι η κοινωνική επιχειρηματικότητα Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα (Social Entrepreneurship) αποτελεί μια διακριτή μορφή επιχειρηματικότητας η οποία έχει ως σκοπό την επίτευξη ενός κοινωνικού σκοπού (social purpose) μέσω της δημιουργίας κοινωνικής αξίας (social value). Στοχεύει

Προφίλ στο LinkedIn

Πώς να κάνεις προφίλ στο LinkedIn σε 3 Βήματα

Πώς να κάνω προφίλ LinkedIn; Μπορώ να βρω, όντως εργασία με αυτόν τον τρόπο; Πως θα μου χρησιμεύσει; Τι είναι το LinkedIn; Αν έχεις έστω και μία από αυτές τις απορίες βρίσκεσαι στο σωστό σημείο

soft skills τι είναι

Soft skills: Ποιες είναι αυτές οι περιζήτητες δεξιότητες;

Τι είναι τα Soft Skills; Soft skills είναι δεξιότητες που αναφέρονται στον συνδυασμό των διαπροσωπικών ικανοτήτων επικοινωνίας ενός ατόμου, των προσωπικών του πεποιθήσεων, της συνολικής προσέγγισης για τη ζωή και την εργασία, της συναισθηματικής νοημοσύνης

«Digital Tools for Youth Work» Project- Πομπηία 2020!

Ο οργανισμός νεολαίας InfinityGreece πραγματοποίησε την δεύτερη αποστολή του σε ανταλλαγή νέων, στην Πομπηία, το διάστημα 09 με 15 Σεπτεμβρίου. Τρεις νέοι συμμετείχαν ενεργά στο πρόγραμμα “Digital Tools For Youth Work”, το οποίο στέφθηκε με