Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Marketing Strategies: 3 Case Studies από Επιτυχημένες Καμπάνιες Marketing [Part 2]

Marketing Strategies: 3 Case Studies από Επιτυχημένες Καμπάνιες Marketing [Part 2]

Όπως υποσχεθήκαμε, επανερχόμαστε με το δεύτερο μέρος της σειράς των marketing strategies, όπου θα μελετήσουμε πιο σύνθετες καμπάνιες. Οι συγκεκριμένες μελέτες περίπτωσης στηρίχθηκαν στο συντονισμό περισσότερων στρατηγικών και δράσεων.

Εάν δεν έχεις διαβάσει το πρώτο μέρος του άρθρου, μπορείς να το βρεις εδώ. Σε περιμένουμε, ωσότου το διαβάσεις και επιστρέψεις, προκειμένου να μελετήσουμε τα παρακάτω πιο σύνθετα case studies.

Lead Nurturing Marketing Case Study

Ο όρος Lead Nurturing αναφέρεται στη διαδικασία του να χτίσει μία εταιρεία σχέσεις με τους πιθανούς πελάτες (leads), προκειμένου να κερδίσει την επιχείρησή τους όταν είναι έτοιμοι. Αυτό επιτυγχάνεται με την έγκαιρη, αποτελεσματική και στοχευμένη προσέγγισή τους μέσα από αυτοματοποιημένες διαδικασίες.

Dell: Lead Nurturing Campaign

Η Dell αντιμετώπιζε μία πολύ σημαντική πρόκληση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα σημαντική απώλεια κέρδους: δεν έκανε follow-up στους πιθανούς πελάτες που έρχονταν από συνεργατικές καμπάνιες.

Για τον λόγο αυτόν, ξεκίνησε μία lead nurturing καμπάνια, η οποία στόχευε στην εκπαίδευση των δυνητικών πελατών πάνω στα προϊόντα της εταιρείας, ώστε να τους βοηθήσει να κάνουν την πιο σωστή αγορά.

Δημιούργησε χιλιάδες κομμάτια μοναδικού περιεχομένου, προκειμένου να εξατομικεύσει την εμπειρία κάθε χρήστη με βάση τις ανάγκες του. Χρησιμοποίησε αυτοματοποιημένες σειρές από emails και landing pages.

Εκπληκτικά ήταν τα αποτελέσματα για τη συγκεκριμένη καμπάνια. Παρατηρήθηκε βελτίωση του engagement rate κατά 300%, αυξήθηκε 35% η αξία κάθε πώλησης και έφερε κέρδος 40 εκατομμυρίων δολλαρίων από τους συνεργάτες marketing της εταιρείας.

Marketing strategies takeaway: οι επιχειρήσεις πρέπει πάντοτε να κάνουν follow-up τους δυνητικούς πελάτες τους παρέχοντας μία εξατομικευμένη εμπειρία με μοναδικό εκπαιδευτικό περιεχόμενο βάσει των αναγκών τους.

SEO Case Study

Το SEO είναι το ακρωνύμιο του όρου Search Engine Optimization. Πρόκειται ουσιαστικά για τη διαδικασία βελτίωσης των website, προκειμένου να κατατάσσονται υψηλότερα στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης όπως η Google.

College Raptor: The Trifecta Content Marketing Strategy

Η startup College Raptor έθεσε σε λειτουργία μία καμπάνια content marketing βασισμένη στο SEO. Η συγκεκριμένη καμπάνια στηρίχθηκε σε 3 βασικούς πυλώνες δημιουργίας περιεχομένου, γι’ αυτό και ονομάστηκε “Trifecta Strategy”.

Ο πρώτος πυλώνας αφορούσε τη δημιουργία αειθαλούς περιεχομένου πάνω στα θέματα τα οποία έψαχνε το κοινό-στόχος. Δημιούργησαν πάνω από 300 τέτοια άρθρα σε διάστημα ενός χρόνου. Ο δεύτερος αφορούσε τη δημιουργία viral περιεχομένου για τα social media για να χτίσει εμπιστοσύνη με το κοινό της. Τέλος, η εταιρεία δημιούργησε link-building περιεχόμενο. Αυτό πρακτικά σημαίνει περιεχόμενο στο οποίο θέλουν να στείλουν links άλλες σελίδες, όπως έρευνες, infographics.

Μετά τη δημιουρία και τη δημοσίευση ενός προτότυπου γραφικού, η εταρεία έστειλε email στις επαφές της για να το προωθήσει. Και τα υπόλοιπα είναι ιστορία…Άρχισε να αναδημοσιεύεται αυτό το υλικό σε μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Washington Post.

Στη συνέχεια, η επιχείρηση δημιούργησε ακόμα ένα κομμάτι περιεχομενου σχετικά με κάποια κολλέγια, που τα ονόμασαν “Hidden Gems”. Το προώθησαν πάλι εκτενώς, με αποτέλεσμα η ιστοσελίδα να λάβει 250.000 επισκέπτες σε μία μόλις εβδομάδα.

Το συνολικό αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής ήταν η οργανική κίνηση της ιστοσελίδας (organic traffic) να αυξηθεί κατακόρυφα σε μόλις έναν χρόνο στους 100.000 επισκέπτες τον μήνα!! Είναι εκπληκτικό αυτό το νούμερο, αν σκεφτούμε ότι ήταν μία νεοσύστατη startup με μηδενική οργανική κίνηση.

Marketing strategies takeaway: είναι πολύ σημαντικό να έχουμε εξ αρχής σχέδιο για τις τακτικές SEO που θα χρησιμοποιήσουμε. Επιπλέον, πρέπει να είμαστε στρατηγικοί και υπομονετικοί, καθώς το content marketing χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια. Ακόμη, είναι ζωτικής σημασίας η συγχρονισμένη προώθηση του περιεχομένου και το προσεγμένο design της ιστοσελίδας μας, αν θέλουμε να έχουμε καλά αποτελέσματα link-building.

360° Marketing Case Study

To 360° Marketing είναι ένα ενοποιημένο πλάνο marketing, το οποίο μεταδίδει ένα συνεκτικό μήνυμα σε όλα τα σημεία επαφής που έχουν οι δυνητικοί πελάτες με ένα brand.

WAM: Tourism Industry Report

Η WAM, λοιπόν, υλοποίησε το 2019 μία 360° καμπάνια με θέμα τη βιομηχανία του τουρισμού. Δημιούργησε ένα report σε PDF, όπου ανέλυε σε βάθος την κατάσταση και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη βιομηχανία, καθώς και νέα trends για το μέλλον του τουρισμού.

Έπειτα, δημιούργησε ένα landing page το οποίο φιλοξένησε τη φόρμα για να κατεβάσουν οι ενδιαφερόμενοι το report με αντάλλαγμα την παραχώρηση των στοιχείων τους. Στη συνέχεια βελτίωσαν τη σελίδα με τεχνικές SEO και προώθησαν την καμπάνια με Google Search Ads και Facebook, Instagram και LinkedIn Ads. Ακόμη, χρησιμοποιήθηκαν τα social media της εταιρείας για να προωθηθεί η δράση.

Το blog αποτέλεσε κομβικό κομμάτι της στρατηγικής με τη δημιουργία σχετικού περιεχομένου, μέσα από το οποίο έστελνε με link στο landing page. Παράλληλα, η εταιρεία χρησιμοποίησε email marketing. Δημιούργησε μία αυτοματοποιημένη ροή, όπου έστελνε επιπρόσθετο χρήσιμο υλικό σε όποιον κατέβαζε το report.

Τέλος, η εταιρεία διεξήγαγε ένα offline event και χρησιμοποίησε την ομάδα PR για να κερδίσει μεγαλύτερη προβολή στον τύπο.

Τα αποτελέσματα; Μέσα σε 6 μήνες πάνω από 3600 άτομα κατέβασαν το report και δημιουργήθηκαν 246 leads μέσα από τις καμπάνιες email. H συγκεκριμένη καμπάνια αναφέρθηκε πάνω από 50 φορες σε δημοσιεύματα στον τύπο και προσεγγίστηκαν 13.500 άτομα μέσα από τα social media με 4% conversion rate.

Marketing strategies takeaway: μία ολοκληρωμένη καμπάνια marketing είναι πολύ χρήσιμη για τη μετάδοση ενός συνεκτικού μηνύματος και την προσέγγιση του πελάτη τη σωστή στιγμή με το κατάλληλο μέσο επικοινωνίας.

Ελπίζουμε να σου φάνηκαν χρήσιμα τα marketing strategies που έμαθες από όλα τα case studies, τα οποία παρουσιάσαμε. Έχοντας αυτές τις γνώσεις στη φαρέτρα σου έχεις μία στέρεα άποψη για το πως τα μεγάλα brands σχεδιάζουν και υλοποιούν τις επιτυχημένες καμπάνιες τους!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Διάβασε Περισσότερα