Search
Close this search box.

Erasmus+ Youth Exchange: “Log in to Life” | Poronin, Poland

Erasmus+ Youth Exchange: “Log in to Life” | Poronin, Poland

Χιόνι, sessions, χιονοπόλεμος, χορός, τραγούδια. Μερικές από τις λέξεις που περιγράφουν την τελευταία εμπειρία της ομάδας μας, στα προγράμματα του Erasmus+.

Κύριο θέμα του Youth Exchange “Log in to Life” ήταν  η μειωμένη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η επαφή με τη φύση και η δια ζώσης επικοινωνία μεταξύ των συμμετεχόντων και το συγκεκριμένο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως 22 Ιανουαρίου από τον οργανισμό “The Better Together Foundation”, στην Πολωνία.

Μοναδική εμπειρία που θα τη θυμάμαι για μια ζωή! Τοπία , φύση , άνθρωποι και αλλά πολλά θα με συνοδεύουν για μια ζωή. Η οργάνωση ήταν απίστευτη και μπορέσαμε να δούμε και να κάνουμε όσο περισσότερα πράγματα μπορούσαμε εκτός καταλύματος!

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετείχαν άτομα από την Ελλάδα, Ρουμανία, Ισπανία, Πολωνία, Κύπρο, Κροατία και ο κύριος στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση των νέων για το πρόβλημα του εθισμού στην τεχνολογία καθώς και για την αλλαγή των συνηθειών ζωής.

Το πρόγραμμα Log in to Life στο Pororin της Πολωνίας ήταν εξαιρετικό, μια αξέχαστη εμπειρία και πολύ διαφορετικό από ότι έχω συνηθίσει. Ανακαλύψαμε νέα μέρη, νέους ανθρώπους από διάφορες χώρες και ανακαλύψαμε όλη την κουλτούρα και τον πολιτισμό τους.

Το αποκορύφωμα θεωρώ πως ήταν το sleigh ride, καθώς εκεί κάναμε βόλτα πάνω σε έλκηθρα κρατώντας δάδες φωτιάς, θαυμάζοντας το χιονισμένο τοπίο, καταναλώνοντας παραδοσιακά πολωνικά ποτά και εδέσματα γύρω από την αναμμένη φωτιά και διασκεδάζοντας ακούγοντας παραδοσιακή μουσική με του υπόλοιπους συμμετέχοντες. Ευχαριστώ πολύ το InfinityGreece για την επιλογή και την εμπειρία!

Το “Log in to Life” ξεκίνησε με sessions που βοήθησαν τους συμμετέχοντες να γνωριστούν μεταξύ τους και συνεχίστηκε με πολλές δραστηριότητες, εκτός καταλύματος. Επισκέφτηκαν ένα από τα πιο γνωστά χειμερινά θέρετρα των Πολωνών, το Zakopane, φόρεσαν τα μαγιό τους για να μπούνε στα thermal baths και ξόδεψαν αρκετό χρόνο μεταξύ τους, αφήνοντας πίσω οτιδήποτε τους συνέδεε με τον έξω κόσμο!

Η πρώτη εμπειρία μου με τα προγράμματα Erasmus+ ήταν ωραία αλλά και challenging. Με έκανε να ξεπεράσω τα όρια μου και να μάθω να συνεργάζομαι κάτω από πίεση!

Ομολογώ πως αποτέλεσε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα προγράμματα που έχω συμμετάσχει, διότι επί καθημερινής βάσης είχαμε τη δυνατότητα να πάμε για πεζοπορία, να επισκεφτούμε το πιο γνωστό χειμερινό θέρετρο των Πολωνών, το Zakopane, να πάμε σε thermal baths & κυρίως να περάσουμε χρόνο με τον εαυτό μας και τους φίλους μας χωρίς την διακοπή των ειδοποιήσεων του κινητού.

Φυσικά, δεν έλειπαν και τα βραδινά party, τα οποία είναι πάντα μία καλή αφορμή για να έρθει πιο κοντά η ομάδα και να μοιραστεί εμπειρίες από την κάθε χώρα.

Κάνε εγγραφή στο Newsletter