Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“Level App” project: Rzeszów, Poland 2022

“Level App” project: Rzeszów, Poland 2022

Όσοι πάνε σε προγράμματα Erasmus+, “εθίζονται” σε αυτά…

Γυρνάνε από το πρόγραμμα και δεν μπορούν να σταματήσουν να μιλάνε για αυτό, ενώ με το που επιστρέψουν κάνουν αίτηση για το επόμενο. Όλο λένε για τις ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, τα trainings, τις φιλίες, τα παιχνίδια και με κάθε ευκαιρία αναφέρουν το πόσο μαγική εμπειρία είναι η συμμετοχή σε τέτοιου είδους δράσεις.

Έχουν άδικο; Όχι…

Κάτι τέτοιο συνέβη και στο Training Course “Level App”, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 28 Ιανουαρίου έως τις 05 Φεβρουαρίου, στο Rzeszów της Πολωνίας, από τον οργανισμό INPRO , με συμμετοχή από Ουγγαρία, Αρμενία, Μολδαβία, Ουκρανία, Πολωνία, Σλοβακία και Ελλάδα. Για την εμπειρία της μας μίλησε η Ελπίδα Ελισάβετ Πρώϊα, εθελόντρια του InfinityGreece.

Participants “Level App” project: Rzeszów, Poland 2022

“Πριν πάω στο πρώτο μου Erasmus+ πρόγραμμα, κυριαρχούσε ο φόβος. Που να πας τώρα σε μια ξένη χώρα, με ξένους ανθρώπους, να συμμετάσχεις σε ένα πρόγραμμα με μια συγκεκριμένη θεματική που μπορεί να είναι εκτός της ειδικότητας σου… Όλες αυτές οι σκέψεις, όμως, έφυγαν με το που πάτησα το πόδι μου στο venue όπου θα γινόταν το πρόγραμμα.

Τολμώντας να κάνω αίτηση, να κλείσω εισιτήρια και να πάω, κατάλαβα γιατί υπάρχει αυτή η αγάπη και ο ενθουσιασμός. Μετά από μια τέτοια εμπειρία, τίποτα δεν είναι ίδιο. Κυριολεκτικά αλλάζει όλη σου η κοσμοθεωρία.

Η συνεργασία σου με ανθρώπους από διαφορετικές χώρες, με διαφορετικές κουλτούρες και συνήθειες, σε μια ξένη χώρα, για την επίτευξη ενός κοινού στόχου, εκτός από το ότι είναι ένα μεγάλο βήμα εκτός του safe zone σου, σε κάνει να βλέπεις πολλά πράγματα από διαφορετική οπτική. Επίσης, αναπτύσσεις hard και soft skills με έναν πιο διακρατικό και διασκεδαστικό τρόπο.”

Participants photo “Level App” project: Rzeszów, Poland 2022

Στόχος του προγράμματος ήταν να βοηθήσει τους νέους να εξοικειωθούν με τα νέα τεχνολογικά μέσα και να μάθουν να τα χρησιμοποιούν για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Λόγω την συνεχούς τεχνολογικής ανάπτυξης είναι μία μεγάλη πρόκληση να διατηρήσεις το ενδιαφέρον των νέων για σημαντικό χρονικό διάστημα, οπότε με την λήξη του προγράμματος οι team leaders θα ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσουν τεχνολογικά μέσα για μη τυπική μάθηση.

Participants group photo in tour “Level App” project: Rzeszów, Poland 2022

Το Training Course, ξεκίνησε με δραστηριότητες σε ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον. Κάθε μέρα ήταν και μια περιπέτεια για εμάς, αφού μαζί με τους άλλους συμμετέχοντες εξερευνήσαμε την πόλη μέσω ενός κυνηγίου θησαυρού, ενώ φτιάξαμε και το δικό μας!

Μάθαμε πώς να χρησιμοποιούμε καλύτερα κάποια social media, editing apps και είδαμε πώς μπορούμε να μάθουμε με πιο διαδραστικούς και διασκεδαστικούς τρόπους. Το αποτέλεσμα: Βάλαμε τη βάση για τους δικούς μας εκπαιδευτικούς οργανισμούς, καταφέραμε να αναπτύξουμε hard και soft skills που θα μας βοηθήσουν στο μέλλον, μάθαμε τη σημαντικότητα της ομαδικότητας και της σωστής επικοινωνίας ενώ βγήκαμε όλοι από το safe zone μας.

Participants group photo “Level App” project: Rzeszów, Poland 2022

Γυρίζοντας πίσω ήμασταν έτοιμοι να μεταδώσουμε όλη την καινούργια μας γνώση και εμπειρίες στην ομάδα μας. 

“Κάθε πρόγραμμα με το Erasmus+ είναι μια μοναδική εμπειρία, με διαφορετικούς ανθρώπους και στιγμές. Ωστόσο, σε κάθε τέτοιο πρόγραμμα γνωρίζεις νέα, υπέροχα άτομα, κάνεις νέες, αξέχαστες φιλίες, μαθαίνεις νέα πράγματα και φυσικά εξοικειώνεσαι περισσότερο με την αγγλική γλώσσα. Έτσι και με το Training course στην Πολωνία, είναι κάτι που θα ήθελα να ξαναζήσω όπως ακριβώς έγινε.”

-Enisa Bushi

Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Διάβασε Περισσότερα