Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Συνέντευξη με Ιωάννη Χαρχαντή

harhantis-iwannhs-interview

Συνέντευξη με Ιωάννη Χαρχαντή

Καλησπέρα Γιάννη και σ’ ευχαριστούμε γι’ αυτήν την συνέντευξη! Θα θέλαμε, για αρχή, να μας πεις μερικά βιογραφικά σου στοιχεία, με τι άλλο έχεις ασχοληθεί πέραν του InfinityGreece;

Εκτός InfinityGreece έχω εργαστεί κι αλλού φυσικά, αλλά όχι με τον τρόπο και το “ενήλικο” στάδιο του οργανισμού όπως τον γνωρίζουμε σήμερα. Από σπουδές, έχω σπουδάσει Εφαρμοσμένη Πληροφορική και τώρα κάνω το μεταπτυχιακό μου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Επίσης, έχω σπουδάσει Αρμονία κι έχω εργαστεί ως δάσκαλος Μουσικής Θεωρίας. Χρόνια δούλευα σε παιδικές κατασκηνώσεις ως ψυχαγωγός κι αυτή είναι μια εμπειρία που σχετίζεται και με την δημιουργία του οργανισμού, καθώς έχει να κάνει με τα δικά μου ερεθίσματα. Ως παιδάκι, ζάλιζα τους ψυχαγωγούς μου, τους κυνηγούσα, ήμουν υπεύθυνος ραδιοφώνου ως κατασκηνωτής, βγάζαμε εφημερίδα, έφτιαχνα βιντεάκια, οπότε το όλο ερέθισμα “κούμπωσε” με πράγματα που κάνουμε ως InfinityGreece σήμερα. Επίσης, υπήρξα και εθελοντής στο TEDx, ενώ έχω εργαστεί στον πολυχώρο WE, με τον οποίο έχουμε συνεργασία μέχρι και σήμερα. Μας έχουν φιλοξενήσει και υποστηρίξει πολλές φορές.

Πώς σου προέκυψε τελικά η ιδέα για το InfinityGreece; Μας μίλησες λίγο για τα ερεθίσματά σου, αλλά πώς αυτά έγιναν ο οργανισμός που γνωρίζουμε;

Στην Γ’ Γυμνασίου, παλιά δηλαδή, το έτος 2011 νομίζω, ξεκίνησα έναν διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό. Αυτός συνεχίστηκε με φίλους, έρχονταν άνθρωποι στο σπίτι μου και στο λύκειο και κάναμε εκπομπές όλοι μαζί. Κάποιοι έγραφαν άρθρα, εγώ έκανα βιντεάκια, είχαμε βγάλει  ταινίες. Όλο αυτό, διακόπηκε λόγω πανελληνίων. Έπειτα, στο 1ο έτος, σκέφτηκα να φτιάξω μια ομάδα, που να κάνουμε όσα προανέφερα. Η πρώτη απόπειρα συνεργασίας έγινε με έναν φίλο μου. Δυστυχώς, απέτυχε και πολύ γρήγορα μάλιστα, “δεν τα βρήκαμε” που λέμε. Είχαμε εντελώς διαφορετική καθημερινότητα αυτή που βιώσαμε από κοινού στο λύκειο και διαφορετική αυτή που ζούσαμε ως φοιτητές. Έτσι, έπρεπε να δοκιμάσω ξανά από την αρχή.

Πώς πήρε το όνομά του ο οργανισμός;

Υπήρχε, ήδη ένα ραδιόφωνο που λεγόταν Infinity, το είχε ένας γνωστός, αλλά πήγαινε για κλείσιμο. Ο άνθρωπος αυτός με προσέγγισε και μου πρότεινε να το συνεχίσω εγώ. Σκέφτηκα ότι θα ήθελα να αξιοποιήσω το εγχείρημα, αλλά είναι περίεργο όταν όλο αυτό ανήκει ήδη σε κάποιον. Έτσι, σκεφτήκαμε να ονομάσουμε το δικό μας εγχείρημα InfinityGreece αξιοποιώντας τα κανάλια επικοινωνίας που υπήρχαν ήδη και περνώντας σιγά σιγά κάτι που ήταν δικό μας. Κάναμε, δηλαδή, κάτι εντελώς καινούριο, αξιοποιώντας την δυναμική από κάτι που προϋπήρχε. Αυτό έγινε τον Οκτώβριο του 2014, οπότε και γιορτάζουμε τα “γενέθλιά μας”.

Η ομάδα ξεκινά να λειτουργεί, χωρίς φυσικά να συγκρίνουμε το υπόβαθρο, τον συντονισμό των ομάδων κλπ με το πώς είναι σήμερα. Ξεκίνησε ως χόμπι βέβαια, ως μια ευκαιρία να μάθουμε πράγματα. Στην πορεία, καταλαβαίνω ότι κανένας άνθρωπος στην πόλη δεν ενδιαφερεται αν υπάρχει ένα ακόμη media portal. Αντιθέτως, υπάρχει μια ροή ανθρώπων που μπαίνει στον οργανισμό και δεν έχουν την ανάγκη να καταναλώσουν περιεχόμενο, αλλά να μάθουν, να κοινωνικοποιηθούν, να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους, να νιώσουν ότι προσφέρουν κάπου. Αυτές τις ανάγκες τις καλύπτει ένας οργανισμός νεολαίας.

Έτσι, άρχισα να προσπαθώ να γίνουμε οργανισμός νεολαίας, αναζητώντας συμβουλές, πρακτικές από άλλους οργανισμούς και συνεργάτες, γιατί βλέπω την ανάγκη ότι πηγαίνει προς τα εκεί. Καταλαβαίνω ότι είναι ένας χώρος δημιουργίας, αλληλεπίδρασης και προσφοράς κι όχι απλά άλλο ένα media portal. Η πορεία του InfinityGreece συνέχισε έτσι μέχρι και το 2018 οπότε και αποκτήσαμε νομική μορφή.

Εκτός του ότι είσαι ο εμπνευστής και ιδρυτής του InfinityGreece, πώς ξεκίνησε ο ρόλος σου και πώς εξελίχθηκε στην πορεία;

Στην αρχή δεν είχαμε καμία εκπαίδευση ή εμπειρία. Έπρεπε να δοκιμάζουμε συνεχώς πράγματα. Το επίπεδο πλέον είναι πολύ ανεβασμένο. Εγώ ξεκίνησα ως γενικός συντονιστής, το σημείο αναφοράς των ανθρώπων που έρχονταν στον οργανισμό. Σταδιακά, άρχισα να μοιράζω ευθύνες και αρμοδιότητες, να γίνονται άλλοι υπεύθυνοι επιμέρους “ομάδων”, για παράδειγμα “υπεύθυνος εκπομπών”, “υπεύθυνος εκδηλώσεων” κλπ οι οποίοι ήταν, ουσιαστικά, δικοί μου βοηθοί. Έπειτα, μπήκε στο παιχνίδι και το HR και άρχισαν να αναπτύσσονται ομάδες και διαδικασίες. Όσο περνούσε ο καιρός, η διοίκηση αποκεντρωνόταν, έφευγε από πάνω μου. Όλο αυτό ενηλικιωνόταν. Ακόμη και το πώς διαχειριζόμουν μια κρίση και το πώς προσπαθούσα να εμπνεύσω. Θα λέγαμε ότι ήμουν ένας καλός team leader. Δεν ήμουν τόσο καλός σε ζητήματα στρατηγικής και στο να εξηγώ πράγματα. Ήμουν απαιτητικός, δεν είχα ακόμη την ενσυναίσθηση να καταλάβω το γιατί δυσκολεύεται κάποιος να ολοκληρώσει ένα task. Γι’ αυτό κι ο τρόπος που συμβουλεύουμε όλους τους εθελοντές πλέον είναι ώστε να γνωρίζουν ποιες πρακτικές έχουν λειτουργήσει, ποιες όχι και γιατί.

Σήμερα ο ρόλος μου έχει μεταμορφωθεί, τόσο σε επίπεδο τεχνογνωσίας, εμπειρίας, κατανόησης, έχω βελτιωθεί στη στρατηγική. Εστιάζω στο να λαμβάνω αποφάσεις κι όχι στο να εκτελώ έργα. Δεν μπορείς να παίρνεις αποφάσεις και να είσαι μέσα στα πράγματα ταυτόχρονα. Πρέπει να μπορείς με καθαρό μυαλό να βλέπεις τα δεδομένα και να αξιολογείς καταστάσεις. Πλεόν κάνω και περισσότερες εκπαιδεύσεις, ώστε να δίνω παρακάτω τη γνώση.

Ποιο θεωρείς ότι είναι το σημαντικότερό σου επίτευγμα μέσα στο InfinityGreece;

Νομίζω το ότι υπάρχει εμπιστοσύνη και άνεση στο να είναι κανείς ο εαυτός του. Το ότι μπορεί να έρθει ένας άνθρωπος, όπως κι αν είναι, ό,τι κι αν πιστεύει κι εμείς θα τον αποδεχτούμε. Ακόμη, και το ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στο ότι μπορεί κάποιος να έρθει και να μου μιλήσει ανοιχτά για λάθη που έχω κάνει στον οργανισμό, είτε εγώ, είτε ο ίδιος που μου το λέει. Αυτό το εκτιμώ πολύ, το να συζητάμε και να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Αντιδρώ πολύ διαφορετικά στο “λάθος” σήμερα από το πώς αντιδρούσα το 2015.

Τι θα ήθελες να έχεις καταφέρει μέχρι τα 10 χρόνια του οργανισμού;

Θα ήθελα να υπάρχει καλύτερη κατανόηση, στο επίπεδο των μελών, σχετικά με το όραμα και τη λειτουργία του οργανισμού. Όταν κάποιος μπαίνει στον οργανισμό, παρά την δομή συνέντευξης, ενημέρωσης και υποδοχής που περνάει, εντοπίζουμε ότι υπάρχουν ακόμη άτομα τα οποία αλληλεπιδρούν μόνο με την μικροκοινότητα της ομάδας τους, δεν ξέρουν πού ακριβώς βρίσκονται και τι ακριβώς είναι το InfinityGreece.

Προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώνουμε τη δομή μας και να ενημερώνουμε πλήρως σε όλα τα στρώματα. Όσο μεγάλωνε ο οργανισμός, σταματήσαμε να κάνουμε team management και περάσαμε στο community management. Υπάρχουν 180 άνθρωποι που αλληλεπιδρούν και γνωρίζουν τον οργανισμό. Είναι ένας εσωτερικός στόχος του οργανισμού.

Σε έναν τέλειο κόσμο, κάτι που θα θέλαμε να πετύχουμε είναι η δημιουργία ενός κέντρου νεολαίας. Συνεχίζουμε τις έρευνες και τον σχεδιασμό μας, αφιερώνοντας απεριόριστες ώρες εσωτερικά στο να κάνουμε επαφές και αναζητήσεις για το τί πρέπει να περιέχει ένα τέτοιο κέντρο. Θα ήταν πολύ ωραίο αυτό να το υποστηρίξει η πολιτεία, όχι μόνο θεσμικά. Για παράδειγμα ο Δήμος Θεσσαλονίκης μας έχει υποστηρίξει πολλές φορές, όπως πρόσφατα για τα 3 βιωματικά εργαστήρια του Youth Leaders Hub, τα οποία φιλοξενήθηκαν από το OK!Thess. Ωστόσο, δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο κονδύλι, το οποίο να υποστηρίζει τις δομές νεολαίας, όπως υπάρχουν, για παράδειγμα κέντρα ψυχικής υγείας. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη που ήδη έχουμε και συνεχίζουμε να αναζητούμε λύση σε αυτό το ζήτημα με άλλους τρόπους.

Δεν προσπαθούμε να γίνουμε κάτι που δεν υπάρχει πουθενά αλλού, αλλά προσπαθούμε με δομημένο τρόπο να εξυπηρετήσουμε μια πολύ πιο μεγάλη και διευρυμένη ανάγκη, με πόρους και εξειδικευμένο προσωπικό. Το όραμα είναι να ακολουθήσουμε τα υπάρχοντα πρότυπα και να στήσουμε κάτι ακόμη καλύτερο και πιο σωστά δομημένο. Βλέπουμε ότι η πόλη και οι νέοι της το έχουν ανάγκη.

Θεωρείς ότι υπάρχουν οργανισμοί που να είναι συναγωνιστές του InfinityGreece; Τι κάνει το InfinityGreece να ξεχωρίσει τελικά;

Υπάρχουν και πρέπει φυσικά να υπάρχουν. Δεν έχουμε ανακαλύψει τον τροχό. Σε ένα περιβάλλον με πολλές επιχειρήσεις και φορείς είναι λογικό να υπάρχει “ανταγωνισμός”, είναι αυτός που προάγει και την καινοτομία. Μπορεί να είναι άμεσος ή έμμεσος. Για παράδειγμα, κάποιος που μπορεί να έρθει εδώ να αναπτύξει δεξιότητες ή μια φοιτητική ομάδα φωτογραφίας. Αυτό που κάνει εμάς να ξεχωρίζουμε από άλλες ομάδες είναι ότι εδώ υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία αναφοράς και δομημένες διαδικασίες. Για παράδειγμα, σε μια φοιτητική ομάδα, υπάρχει η οργανωτική ομάδα με θητεία ενός έτους, η οποία έπειτα διαλύεται και η επόμενη οργανωτική το ξεκινάει από την αρχή κι έτσι δημιουργούνται ζητήματα συνέχειας. Αντίστοιχα, σε άλλους οργανισμούς, υπάρχει η διοίκηση, από την οποία όμως, αποκλείονται οι νέοι και οι εθελοντές. Το InfinityGreece είναι ένα υβρίδιο. Υπάρχει ο χώρος για διοικητικές θέσεις και φυσικά υπάρχουμε κι εγώ, ο Δημήτρης και η Βάσω που είμαστε συνεχώς από πάνω.

Επιπλέον, είναι ο συνδυασμός των αντικειμένων. Ένας άνθρωπος δεν μαθαίνει εδώ ένα skill το οποίο χρησιμοποιεί ως χόμπι, αλλά το χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει έργα με κοινωνικό αντίκτυπο. Είναι καθεστώς ότι οι εθελοντές που συμμετέχουν στα προγράμματά μας είναι ταυτόχρονα εθελοντές και ωφελούμενοι. Έχουν την ευκαιρία, τόσο να προσφέρουν τις δεξιότητές τους, όσο και να αναπτύξουν αυτά τα skills. Αυτό είναι μέρος του στρατηγικού μας στόχου και προάγεται μέσα από τις δομές μας.

Ως ένας νέος που ασχολείται με την κοινωνική επιχειρηματικότητα, πώς βλέπεις αυτόν τον χώρο;

Είναι μια περίεργη κατάσταση και θα σου πω γιατί. Η κοινωνική επιχειρηματικότητα γίνεται με διαφορετικούς τρόπους σε όλο τον κόσμο. Ο καθένας ορίζει διαφορετικά την κοινωνική επιχειρηματικότητα κάτι που δημιουργεί δυσκολίες. Στην Ελλάδα και την Ισπανία, έχουμε ένα παρόμοιο μοντέλο. Δίνουμε έμφαση στο κοινωνικό  και το συνεταιριστικό στοιχείο. Στην Αυστραλία, για παράδειγμα, δεν ισχύει αυτό, έχουν άλλα κριτήρια, απουσιάζει η νομική υπόσταση μιας κοινωνικής επιχείρησης.

Υπάρχουν, δηλαδή, κάποιες δομές ελέγχου, εδώ η πολιτεία δημιούργησε το πλαίσιο και προσπάθησε να προωθήσει τις κοινωνικές επιχειρήσεις, ενώ σε άλλες χώρες οι ίδιοι οι επιχειρηματίες έχουν πιέσει πιο έντονα προς αυτή την κατεύθυνση.

Αφού υπάρχουν όλες αυτές οι δυσκολίες, γιατί επιλέξατε την νομική μορφή μιας Κοιν.Σ.Επ. για τον οργανισμό;

Ταιριάζει πολύ με τον σκοπό μας, θέλαμε να έχουμε αντίκτυπο ως επιχείρηση. Ξεκινήσαμε ως δομή που είχε κοινωνικό αντίκτυπο μέσω του εθελοντισμού. Επειδή θέλαμε να συνεχίσουμε να έχουμε εθελοντές, οι επιλογές μας ήταν πιο περιορισμένες. Ήταν μέρος του καταστατικού μας σκοπού αυτό. Επιπλέον, θέλαμε να έχουμε εμπορική λειτουργία, να μην έχουμε μόνο τα κοινωνικά μας έργα. Αυτή τη στιγμή, κάποια έργα μας χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους, ενώ τα υπόλοιπα χρηματοδοτούνται επειδή εκτός εθελοντισμού, πουλάμε υπηρεσίες digital marketing και από αυτά τα κέρδη, επανεπενδύουμε στον οργανισμό, δημιουργώντας ευκαιρίες για νέους. Αυτό μας ταίριαζε ως επιχειρηματικό μοντέλο, δεδομένου ότι έχει μεγαλύτερη αυτονομία. Δεν εξαρτόμαστε από κάποιον χρηματοδότη. Αυτό είναι πολύ ωραίο όταν θέλεις να μείνεις πιστός στις αξίες σου.

Κάποια στιγμή, ίσως χρειαστείς χρηματοδότηση από κάποιον που δεν ήθελες, καθώς μπορεί να πρεσβεύετε διαφορετικά πράγματα. Με την εμπορική λειτουργία δική σου, μπορεί μεν να είναι διπλάσιος ο κόπος, αλλά όταν καταφέρνεις να συλλέγεις πόρους με αυτόν τον τρόπο, τότε δεν χρειάζεσαι κάποιον χρηματοδότη. Φυσικά και χρειαζόμαστε χρηματοδότες για την δημιουργία του κέντρου νεολαίας φερ’ ειπείν, αλλά αυτή μορφή μας επιτρέπει να βρούμε άλλους οργανισμούς, φορείς, ιδρύματα, με τους οποίους θα υπάρχει μια αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης, ασφάλειας και συνεργασίας σε μια βάση κοινών αξιών. Επίσης, μια Κοιν.Σ.Επ., νομικά, έχει κάποιες ευκολίες στην ίδρυση. Ξεκινάς με μικρό κεφάλαιο, δεν έχει τόσο μεγάλη ευθύνη, δεν πληρώνεις περιττά έξοδα αν δεν δουλεύεις αρκετές ώρες κλπ.

Έστω ότι ένας εθελοντής που ήρθε στο InfinityGreece, έκανε τον κύκλο του και έρχεται η ώρα να φύγει. Τι εύχεσαι γι’ αυτόν;

Για έναν εθελοντή, κι όχι για κάποιον ωφελούμενο, που παρακολουθεί για παράδειγμα ένα σεμινάριο και φεύγει, αλλά για αυτόν που έχει κάνει αίτηση, έχει ενταχθεί σε ομάδα, έχει περάσει εκπαίδευση, έρχεται σε συναντήσεις κλπ αυτό που ελπίζω και θέλω είναι να καταλάβει εγκαίρως αν αυτή η δομή του ταιριάζει ή όχι. Δεν ταιριάζει σε όλους κι αυτό δεν είναι κακό. Αν του ταιριάζει, να μπει στο mood ότι αυτό εδώ είναι μια ευκαιρία. Να πιάσει το νόημα ότι είναι μια ευκαιρία να προσφέρω, να μάθω, να αναπτυχθώ, να γνωρίσω ανθρώπους, να γνωρίσω project τα οποία δεν θα έβλεπα αλλιώς. Θέλω ένας εθελοντής να πιάσει όλη αυτή την έμπνευση και την ενέργεια που όλοι εμείς, οι community managers και οι team leaders προσπαθούμε να μεταδώσουμε. Να αντιληφθεί όλο αυτό που υπάρχει, να το ακολουθήσει και να τον ενδυναμώσει, ώστε να το αξιοποιήσει στο έπακρο και να φέρει αλλαγή σε πράγματα που θέλει να δει διαφορετικά στην πόλη, στους νέους, να γίνει το παράδειγμα που θέλει να δει σε άλλους. Να δώσει όλα αυτά που μπορεί να δώσει.

Πρόσφατα μίλησα με κάποιον που είναι στο 4ο έτος σπουδών του και αναρωτιόταν γιατί δεν ήταν στην ομάδα μας νωρίτερα, γιατί δεν κατάλαβε νωρίτερα ότι υπάρχουν τέτοιες ευκαιρίες και γιατί δεν αφιέρωσε χρόνο στο να ασχοληθεί με κάτι εθελοντικό. Αντίθετα, άλλοι έχουν πει ότι δεν ταίριαξαν, ότι έχουν πιεστεί μαζί με τις άλλες υποχρεώσεις τους.

Η εμπειρία σχηματίζεται από τους ίδιους τους εθελοντές. Εγώ έχω ανοίξει μια πόρτα εδώ και όποιος θέλει, μπορεί να περάσει μέσα. Δεν μπορούμε να αναγκάσουμε κανέναν. Τις ευκαιρίες τις αξιοποιούν όπως θέλουν οι ίδιοι οι εθελοντές.

Άρα θεωρείς ότι και οι αρμοδιότητες του κάθε εθελοντή βασίζονται περισσότερο στο πόσο χρόνο θέλει να δώσει ο ίδιος στο να επιτύχει πράγματα εντός οργανισμού; 

Ναι, ανάλογα με τη θέση και την ομάδα του. Μπαίνοντας σε μια ομάδα που έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις στις οποίες δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις, πρέπει να συζητήσεις με τους συνεργάτες σου το πώς μπορεί να λειτουργήσει αυτό. Θέλουμε να προάγουμε αυτού του είδους την επικοινωνία. Όταν κάποιος είναι team leader, θα ασχοληθεί παραπάνω από τις ώρες που θα ασχοληθεί ένα απλό μέλος.

Για την χρονιά 2022-2023, ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή σου μέσα στον οργανισμό;

Η χειρότερη έχει να κάνει με την απογοήτευση που βίωσα λόγω κάποιον συνεργασιών που δεν πήγαν καλά και με στεναχώρησαν. Ένιωσα ότι εγώ προσπαθώ πάρα πολύ και αυτή η προσπάθειά μου δεν εκτιμήθηκε. Σαν να μην δίνω υποστήριξη ή τον χώρο στα άτομα που βρίσκονται εδώ. Συμβαίνει αυτό στις ανθρώπινες σχέσεις και στις συνεργασίες.

Οι καλύτερες στιγμές για μένα είναι πάντα στις εκδηλωσεις. Πιάνεις το vibe ότι είμαστε ομάδα, ότι μπορούμε και κάνουμε όλα αυτά τα τέλεια πράγματα. Φέτος μου άρεσε πάρα πολύ το training weekend. Αλλά γενικά φέτος είχαμε πάρα πολύ ωραίες στιγμές μέσα στη χρονιά, μια έντονη υποστήριξη από τα τοπικά media στην έρευνα, πολύ ωραίες ευκαιρίες και δράσεις.

Πώς ήταν ο οργανισμός την περίοδο του covid;

Είμαστε ένας οργανισμός που ήμασταν σχετικά προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο. Όχι ότι περιμέναμε την πανδημία [γέλια], αλλά λειτουργούσαμε ήδη με πολλά ψηφιακά εργαλεία, όπως asana, drive κλπ οπότε το να τα επεκτείνουμε λίγο, ώστε να μην χαθεί και το fun κομμάτι, δεν ήταν δύσκολο για εμάς, μας ήταν οικείο. Υπήρχε κάποιου είδους υπερπροσπάθεια να μείνουμε όλοι καλά εκείνο το διάστημα, γιατί ο κόσμος δεν ήταν καλά. Υπήρχε μεγάλη προθυμία να παρακολουθήσουμε όλοι μαζί μια ταινία online ας πούμε. Οι εθελοντές προσπαθούσαν να συμμετάσχουν, οι team leaders προσπαθούσαν να το σπρώξουν αυτό. Έπειτα, με την υβριδική κατάσταση που βιώσαμε, υπήρχε μια κατάρρευση. Ο κόσμος δεν μπορούσε να συγχρονιστεί με τίποτα. Είχαμε μάθει να είμαστε digital, ξεχάσαμε τον χρόνο και την προσπάθεια που απαιτείται για να πας από μέρος σε μέρος κι από συνάντηση σε συνάντηση. Υπήρχε ένας χάος το οποίο χρειαζόταν reset.

Έτσι όπως είναι δομημένο σήμερα το InfinityGreece, θα ήθελες να ήσουν εθελοντής σου;

Θα ήθελα να είμαι εθελοντής. Δεν ξέρω σε ποιο σημείο θα έκανα τον κύκλο μου. Δεν ξέρω πόσο θα καθόμουν. Έχω κι αυτή την υπερδραστηριότητα που συζητήσαμε, με τα ενδιαφέροντά μου εδω κι εκεί, πάλι πιστεύω θα ήθελα να κάνω κάτι δικό μου. Το ότι θα μου δινόταν η ευκαιρία να δω μια ιδέα να γίνεται project, να έρχονται άνθρωποι, να έχω πόρους, να τους βλέπω όλους να συνεργάζονται, θα μου άρεσε πάρα πολύ. Το ότι θα με εκπαίδευε κάποιος, ώστε να μην κάνω τα λάθη που έκανα το 2014 θα μου άρεσε επίσης. Σε πολλές από τις δομές από τις οποίες πέρασα, δεν υπήρχε αυτή η δομημένη εκπαίδευση που έχουμε εδώ. Πιστεύω ότι λόγω των χόμπι μου, θα διάλεγα την ομάδα του βίντεο.

Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Διάβασε Περισσότερα