Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“Happy Medium” το νέο TEDx event στην Ελλάδα του TEDxPanteionUniversity

“Happy Medium” το νέο TEDx event στην Ελλάδα του TEDxPanteionUniversity

Ανάπτυξη της έννοιας της “Χρυσής Τομής”

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2022. Το TEDxPanteionUniversity επιστρέφει για μια ακόμη χρονιά, για να παρουσιάσει το έκτο κατά σειρά main event του με τίτλο “Happy Medium”, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ώρα 17:00.

Έχοντας πραγματοποιήσει την περσινή χρονιά το πρώτο drive-in TEDx event στην Ελλάδα, διατηρώντας τον πρωτοποριακό του χαρακτήρα και μια φρέσκια οπτική, το φετινό event έρχεται φέτος να συστήσει την έννοια της “Χρυσής Τομής”, μέσα από ένα νέο πρίσμα και ξεχωριστές προεκτάσεις. Ξεκινώντας από την κυριολεκτική σημασία της “Χρυσής τομής” και το θεωρητικό της υπόβαθρο, στόχος μας είναι να την προσεγγίσουμε από ποικίλες σκοπιές, όπως οι επιστήμες και οι τέχνες, αλλά και να επισημάνουμε τρόπους με τους οποίους μπορεί να γίνεται εμφανής σε άλλα επίπεδα.

Τη σκηνή του TEDxPanteionUniversity θα μοιραστούν και φέτος ομιλητές από διάφορους κλάδους με σκοπό να αναδείξουν τις πολλές προεκτάσεις που μπορεί να πάρει η έννοια της “Χρυσής Τομής” ή να αναπτύξουν τη δική τους υποκειμενική σκοπιά πάνω στο ζήτημα. Ξεκινώντας με μία προσπάθεια προσέγγισης και καλύτερης κατανόησης της προέλευσης του όρου, ο καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, Σπύρος Μοσχονάς, θα μας εισαγάγει στα ρεύματα της τέχνης που την πρωτοσύστησαν και σε μεταγενέστερες εφαρμογές της.

Ξετυλίγοντας το νήμα της “Χρυσής Τομής” στην τέχνη και τον πολιτισμό, η προφορική αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη, εστιάζει το ενδιαφέρον μας στις διαχρονικές έννοιες και τα νοήματα που επιχειρούν να προάγουν οι λαϊκές αφηγήσεις, αλλά και στον τρόπο που ένας storyteller οφείλει να διατηρεί τις ισορροπίες ανάμεσα σε αυτά τα νοήματα, όταν τα μεταδίδει στο κοινό του.

Η Γιάννα Τζίκα, CEO στην ΚΟΝΒΑ, ξεφεύγοντας από το πλαίσιο της τέχνης και τοποθετώντας της έννοιας της ισορροπίας στις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου, μας μεταφέρει ένα αισιόδοξο μήνυμα από τον χώρο των επιχειρήσεων εκθέτοντας τα κίνητρα, τους λόγους και τις προκλήσεις μιας πιο βιώσιμης παραγωγής και ανάπτυξης στο εταιρικό περιβάλλον. Εμμένοντας στο ζήτημα των προκλήσεων, η δημοσιογράφος Τίνα Μιχαηλίδου, θα μας εξιστορήσει στιγμές από την επαγγελματική της πορεία, κατά τις οποίες τα όρια της “Χρυσής Τομής” ήταν δυσδιάκριτα. Ερχόμενη να δώσει συμβουλές σχετικά με ένα συχνό φαινόμενο του επαγγελματικού κόσμου, η career coach, Χριστίνα Δημητριάδου, μας καθοδηγεί στο να επιτύχουμε το πολυπόθητο “work-life balance”, βρίσκοντας τη δική μας “Χρυσή Τομή” στα όρια προσωπικής ζωής και καριέρας.

Υπό το πρίσμα της προσωπικής ζωής, οι ηθοποιοί Γιώργος Μακρής και Μιχάλης Οικονόμου, τονίζουν την σημασία της “Χρυσής Τομής” ως ισορροπίας στις διαπροσωπικές και οικογενειακές σχέσεις όταν αυτές έρχονται σε αντίθεση με τα κοινωνικά πρότυπα. Κλείνοντας τη φετινή διοργάνωση και ανοίγοντας ένα παράθυρο στη φωτεινή πλευρά της ζωής, ο Παραολυμπιονίκης ποδηλασίας Νίκος Παπαγγελής, μέσα από την προσωπική του ιστορία, υπογραμμίζει τη σημασία του επαναπροσδιορισμού των ισορροπιών της ζωής και την εύρεση της “Χρυσής Τομής” μέσα από πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Ως ένα TEDx event με καθαρά κοινωνικό χαρακτήρα, το  TEDxPanteionUniversity προσανατολίζεται πάντα στην ανάδειξη ζητημάτων που προκύπτουν από το κοινωνικό σύνολο και το αφορούν, αλλά και στην προώθηση ιδεών που αξίζουν να διαδοθούν.

Η Action Global Communication είναι χορηγός επικοινωνίας.


Link εισιτηρίων: https://www.eventbrite.com/e/tedxpanteionuniversity-2022-happy-medium-tickets-417535037537

Για περισσότερες πληροφορίες:
Κορίνα Νικολοπούλου: email: korina.n@actionprgroup.com Τηλ: 2107240160
Ιωάννα Γεωργακοπούλου: email: joannageorga7@gmail.com Τηλ: 6941440717417535037537

Σημείωση για τους συντάκτες:

TEDx

Τα TEDx δημιουργήθηκαν στο πνεύμα του σκοπού του TED, “Ideas worth spreading”. Υποστηρίζει ανεξάρτητους διοργανωτές οι οποίοι θέλουν να δημιουργήσουν ένα event στη νοοτροπία του TED στη δική τους κοινότητα. Ένα TEDx event διοργανώνεται από εθελοντές της τοπικής κοινότητας και ακριβώς όπως τα TED events στερείται οποιασδήποτε διαφημιστικής, θρησκευτικής ή πολιτικής σκοπιμότητας. Στόχος είναι να ενισχύσουν τη συζήτηση, τη διασύνδεση και την κοινότητα. 

TEDxPanteionUniversity

Το TEDxPanteionUniversity είναι μία πρωτοβουλία φοιτητών και αποφοίτων διαφορετικών τμημάτων και σχολών, υπό την αιγίδα του Παντείου Πανεπιστημίου, και αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό εγχείρημα που επικεντρώνεται στη διάδοση πρωτότυπων ιδεών. Μέσα σε πολλές ελληνικές ομάδες TEDx, αυτό που διαφοροποιεί το TEDxPanteionUniversity είναι ο κοινωνικός προσανατολισμός και χαρακτήρας του.Έναντι ενός συμβολικού, πλέον, αντιτίμου, το κοινό έχει την ευκαιρία να ζήσει μια ολιστική εμπειρία, ενώ παράλληλα ενθαρρύνεται να πάρει μέρος σε εθελοντικές δράσεις ή να συγκεντρώσει υλικά αγαθά για δωρεές. Κύριος σκοπός είναι μέσα από ομιλίες που εμπνέουν και προβληματίζουν το θεατή, ο ίδιος να είναι σε θέση να μεταβεί από τη θεωρία στην πράξη, ώστε να συμβάλει στην κοινωνία. 

Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Διάβασε Περισσότερα