«Digital Tools for Youth Work» Project- Πομπηία 2020!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Ο οργανισμός νεολαίας InfinityGreece πραγματοποίησε την δεύτερη αποστολή του σε ανταλλαγή νέων, στην Πομπηία, το διάστημα 09 με 15 Σεπτεμβρίου. Τρεις νέοι συμμετείχαν ενεργά στο πρόγραμμα “Digital Tools For Youth Work”, το οποίο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Group photo from Training Course in Pompei

Το Training Course που διοργανώθηκε από τον οργανισμό Active Youth for Europe, είχε ως στόχο να μυήσει τους συμμετέχοντες στα Digital Tools που υπάρχουν διαθέσιμα και μπορούν να διευκολύνουν το έργο τους, ενώ σημαντικό κομμάτι του Course ήταν και ο ρόλος της Ασφάλειας στο Διαδίκτυο. Αλλά καλύτερα να μας τα πουν οι ίδιοι…

Αντώνης
Read More
Το Erasmus+ στη Πομπηία, υπήρξε το τρίτο κατά σειρά πρόγραμμα στο οποίο είχα τη τύχη να συμμετέχω. Αν και ο φόβος του κορονοϊού ήταν υπαρκτός πριν, κατά τη διάρκεια και κατόπιν της τέλεσης του προγράμματος, η ανάγκη εκπαίδευσης, πολιτισμικής ανταλλαγής όπως και η ανταλλαγή ιδεών αλλά και το πάθος για συνεργασία και δημιουργία υπήρξαν καταλυτικοί παράγοντες που, τελικά, με οδήγησαν στο να λάβω μέρος.
Δημήτρης
Read More
Οι εμπειρίες στα training courses του Erasmus+ είναι πάντα μοναδικές και αξιομνημόνευτες. Όταν δε τα προγράμματα αυτά έχουν ένα άρτιο περιεχόμενο, εξειδικευμένους facilitatοrs και μία υπέροχη ομάδα όπως στην προκειμένη περίπτωση αποτελούν ένα αξέχαστο βίωμα.
Βάσω
Read More
Το ταξίδι στην Πομπηία ήταν η πρώτη μου επαφή με πρόγραμμα Erasmus+ και μπορώ με σιγουριά να πω ότι είναι μία εμπειρία που θα μου μείνει αξέχαστη. Από το θέμα του Training Course, την διοργάνωση από το InfinityGreece και την Active Youth for Europe, μέχρι και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, κάθε κομμάτι αυτού του παζλ ήταν κάτι πραγματικά ξεχωριστό.
InfinityGreece

Η συμμετοχή σε προγράμματα Erasmus+ είναι μία εμπειρία που δεν θέλεις να τελειώσει ποτέ! Τι είναι όμως αυτό που κέρδισαν οι συμμετέχοντες από το συγκεκριμένο πρόγραμμα; Τι τους δίδαξε αυτή η εμπειρία;

Αντώνης
Read More
Το πρόγραμμα εμφανίστηκε σε μία περίοδο της ζωής μου που «επιχειρούσα» τα δικά μου πρότζεκτ κάτι που με ώθησε, τελικά, στο να συμμετέχω. Θεωρώ πως μόνο κερδισμένος βγήκα από το πρόγραμμα αφού έμαθα να χρησιμοποιώ εφαρμογές με τις οποίες δεν είχα έρθει ποτέ σε επαφή (π.χ. MailChimp) ή δεν γνώριζα την ύπαρξη και τη χρησιμότητα τους (π.χ. Asana) ενώ παράλληλα έμαθα πως να τις συνδυάζω μεταξύ τους έτσι ώστε να πετυχαίνω το επιδιωκόμενο, κάθε φορά, αποτέλεσμα (π.χ. επικοινωνιακή προώθηση του οργανισμού μου, συλλογή και διαχείριση πληροφοριών του κοινού μου κ.α.). Αν και θεωρώ πως μόνο μακροπρόθεσμα μπορεί να φανεί ο αντίκτυπος του προγράμματος, το σίγουρο είναι πως κινούμαι πια με ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μεταξύ των διαφορετικών εφαρμογών ενώ δεν φοβάμαι να ανακαλύψω νέες και να πειραματιστώ με τις διαφορετικές λειτουργίες που προσφέρουν.
Δημήτρης
Read More
Μέσα από αυτό το πρόγραμμα είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε για σύγχρονα digital tools που θα διευκολύνουν στο μέλλον τα πρότζεκτ μας αλλά και να τα χρησιμοποιήσουμε στην πράξη. Παράλληλα όμως, ζήσαμε και μία πολιτισμική ανταλλαγή και ανάμειξη που μόνο μέσα από το Erasmus+ μπορεί να βιώσει κάνεις!
Βάσω
Read More
Ως Youthworker στον τομέα των Digital Media, το course με βοήθησε να ανακαλύψω νέα εργαλεία, τα οποία στην συνέχεια θα μπορώ να μεταφέρω στην υπόλοιπη ομάδα, ενώ παράλληλα έμαθα περισσότερα πράγματα σχετικά με την ασφάλεια στο Ίντερνετ. Εκτός από τα hard skills, όμως, κατάφερα να αναπτύξω περαιτέρω και τα soft skills, κυρίως όσον αφορά την επικοινωνία, αφού με όλα τα παιδιά καταφέραμε να δεθούμε και να ζήσουμε μοναδικές στιγμές.
InfinityGreece

Και τελικά, άξιζε η εμπειρία; Είναι αλήθεια αυτό που λένε πως αν πας μία φορά Erasmus+… δεν πας μία φορά; Την καλύτερη απάντηση την δίνουν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες!

Αντώνης
Read More
Μπορώ να πω με σιγουριά πως ήταν ένα από τα καλύτερα προγράμματα στα οποία συμμετείχα. Εκπαιδεύτηκα τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά σε σημαντικά, εύχρηστα και δωρεάν εργαλεία τα οποία δεν ήξερα πως υπήρχαν ή τουλάχιστον πώς να τα αξιοποιήσω σωστά, γνώρισα ανθρώπους με επιχειρήματα και ιδέες, διασκέδασα με φίλους/φίλες που θα επισκεφθώ σύντομα ή αργότερα στο εξωτερικό, ανακάλυψα περισσότερο τον εαυτό μου και τις δυνατότητες του ενώ εξοπλίστηκα με εφόδια για ένα μέλλον στο οποία η τεχνολογία, πόσο μάλλον τα ψηφιακά εργαλεία, θεωρούνται κλειδί που ανοίγει επαγγελματικές πόρτες εργασίας και συνεργασίας.
Δημήτρης
Read More
Είμαι ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να λάβω μέρος και θα ήθελα να ενθαρρύνω όλους όσους ενδιαφέρονται για αντίστοιχα προγράμματα να επιδιώξουν την συμμετοχή τους.
Βάσω
Read More
Πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα, η αλήθεια είναι πως είχα τρομερό άγχος γιατί δεν ήξερα τι να περιμένω. Αλλά τα πάντα άλλαξαν όταν έφτασα στην Πομπηία. Οι διοργανωτές αλλά και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες σε έκαναν να νιώθεις μέρος της "οικογένειας" και πραγματικά στο τέλος δεν ήθελα να φύγω. Κερδίζεις τόσες εμπειρίες, γνωρίζεις τόσους διαφορετικούς ανθρώπους που είναι αδύνατον να παραμείνεις ο ίδιος μετά το τέλος του ταξιδιού. Και ναι.. προγραμματίζω ήδη το επόμενο ταξίδι!

Αυτό που έχουμε να πούμε εμείς είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντώνη, στον Δημήτρη και την Βάσω και εις το επανιδείν!

Training Course «Digital Tools for Youth Work», 09-15/09/2020 – Pompeii, Italy

Digital Tools for Youth Work ΠΟΥ Pompei / Napoli Italy ΠΟΤΕ 09 ως 15 Σεπτεμβρίου 2020 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ 3 άτομα 18-30 ετών ΔΙΑΜΟΝΗ καλύπτεται 100% ΔΙΑΤΡΟΦΗ καλύπτεται 100% ΜΕΤΑΦΟΡΑ καλύπτονται εως 275€ Περιγραφή The Training Course “Digital

bansko bulgaria erasmus infinitygreece

Youth Exchange «In4Migration» – 11/06 – 19/06/2021 – Bansko, Bulgaria

In4Migration YOUTH EXCHANGE ERASMUS+ ΠΟΥ Bansko, Bulgaria ΠΟΤΕ 11 Ιουνίου έως 19 Ιουνίου 2021 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ 6 άτομα 18-30 ετών ΔΙΑΜΟΝΗ καλύπτεται 100% ΔΙΑΤΡΟΦΗ καλύπτεται 100% ΜΕΤΑΦΟΡΑ καλύπτονται έως 180€ Περιγραφή Along with the refugee wave

Youth Exchange «Youth & Volunteering», 01-07/03/2020 – Pompeii, Italy

This project is over! Το “Youth & Volunteering” ολοκληρώθηκε με επιτυχία και οι συμμετέχοντες του προγράμματος μοιράζονται μαζί μας την εμπειρία τους στο φοιτητικό blog του InfinityGreece, “Infititis.gr” Δες το άρθρο Youth & Volunteering ΠΟΥ