Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ας γνωρίσουμε το “Connect Your City”!

connect your city

Ας γνωρίσουμε το “Connect Your City”!

Ελάτε να γνωρίσουμε μαζί το Δίκτυο Νέων – Connect Your City και τις δράσεις που διοργανώνουν για τη νεολαία και την Κοινωνία των Πολιτών!
Δίκτυο Νέων - Connect Your City

Πείτε μας περισσότερα για εσάς! Με τι ασχολείστε ως οργανισμός; Σε ποιους απευθύνεστε και τι παρέχετε;

Το Δίκτυο Κέντρων Νέων CONNECT YOUR CITY απευθύνεται σε νέους από 16-30 ετών. Στόχος του αποτελεί η ενδυνάμωση των νέων, η προσφορά και η ενεργή συμμετοχή τους στην Κοινωνία των Πολιτών, μέσα από δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας, αθλητισμού, εκπαίδευσης, και προ–επαγγελματικής κατάρτισης.

Όλες οι δράσεις υλοποιούνται και συντονίζονται από νέους για νέους!

Πόσα χρόνια δραστηριοποιείστε; Πότε και πως ξεκινήσατε;

Η δραστηριοποίηση μας ξεκίνησε το 2014 από ευρωπαίους εθελοντές που είχαμε κοντά μας εκείνη την περίοδο, μέσα από προγράμματα Erasmus-EVS! Η ενέργεια και η όρεξή τους να δημιουργήσουν δράσεις ευαισθητοποίησης σε καίρια ζητήματα, όπως το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο πολιτισμός, ήταν το εφαλτήριο για αυτό που θα ακολουθούσε μετά.

Η πιο δραστήρια συμμετοχή μας ξεκίνησε το 2017 με πολυποίκιλες και μαζικές δράσεις που υλοποιήθηκαν σε περιοχές της Αθήνας με την ονομασία Connect Athens.

Πλέον έχουμε δραστηριοποιηθεί και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης, όπως οι Βρυξέλλες, η Λευκωσία και για αυτό τον λόγο τα κέντρα νέων μας έχουν αποτελέσει το δίκτυο Connect Your City.
Δίκτυο Νέων - Connect Your City

Ποια είναι η αγαπημένη δράση/project που έχετε υλοποιήσει;

H αγαπημένη δράση του Connect Your City αναμφίβολα αποτελεί η διεξαγωγή του 3ήμερου Φεστιβάλ Εθελοντισμού “Connected We Stand” με αφορμή την παγκόσμια ημέρας Ειρήνης. To φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε 19-21 Σεπτεμβρίου σε Αθήνα, Βρυξέλλες και Λεμεσό και το επισκέφθηκαν δεκάδες χιλιάδες μοναδικοί επισκέπτες, ενώ συμμετείχαν περισσότεροι από 500 εθελοντές, πάνω από 100 καλλιτέχνες και τουλάχιστον 30 φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια ενηλίκων, live concerts, απονομή βραβείων, αθλητικά δρώμενα, μαραθώνιος Zumba, live graffiti act, dance performance, upcycling εργαστήρια κ.α.

Το Sneak Peek του Φεστιβάλ μπορείς κανείς να παρακολουθήσει εδώ.

Αν ο οργανισμός σας ήταν χαρακτήρας καρτούν, ποιος χαρακτήρας θα ήταν και γιατί;

Ξεκάθαρα είμαστε οι Looney Tunes! Mία τρελή παρέα διαφορετικών προσωπικοτήτων, όπου κάποιοι από εμάς θα ήθελαν να γίνουν και λίγο superman!

Ποια είναι η σχέση σας με τους νέους;

Έχουμε χτίσει μία μεγάλη παρέα και αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς, καθώς θεωρούμε πως μέσα από την ομάδα και το θετικό κλίμα που υπάρχει, βελτιωνόμαστε όλοι, αλλά ταυτόχρονα γινόμαστε πιο δημιουργικοί εξυπηρετώντας τις ανάγκες της πόλης και της κοινωνίας γενικότερα.

Οι σχέσεις μας βασίζονται σε αξίες όπως η ανιδιοτελής προσφορά, η αλληλεγγύη, η αισιοδοξία και το ομαδικό πνεύμα.
Δίκτυο Νέων - Connect Your City

Πώς πιστεύετε φαντάζει ο ‘’τέλειος κόσμος’’; Πώς πιστεύετε οτι συμβάλλετε εσείς σε αυτό;

Ο ιδεατός κόσμος φαντάζει μια κοινωνία, γεμάτη με ενεργούς πολίτες που κάνουν το όραμά τους πράξη και συμμετέχουν συλλογικά σε δράσεις, δρώμενα και πρωτοβουλίες προσβλέποντας στο κοινό όφελος των ανθρώπων και της Κοινωνίας των Πολιτών με πλήρη ανιδιοτέλεια.

Αυτό ακριβώς προσπαθούμε μέσα από το έργο το κέντρου νέων, ώστε να υποστηρίξουμε όχι μόνο τη διαμόρφωση συνθηκών για τους για τους νέους ανθρώπους που συμμετέχουν ενεργά, στα κοινά της πόλης, αλλά και μια ευρύτερη φιλοσοφία στο κομμάτι του εθελοντισμού. Αναπόσπαστο κομμάτι για εμάς αποτελεί η συνεργασία με άλλες ομάδες. Σε αυτό βασίστηκε και η δημιουργία του app Connect Your City, το οποίο φιλοξενεί τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες οργανισμών και ομάδων σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε διάφορα μέρη της Ευρώπης. Έτσι λοιπόν έχουν την δυνατότητα οι χρήστες της εφαρμογής να μάθουν τις εθελοντικές ευκαιρίες και δράσεις στην γειτονιά τους και να διαδράσουν μέσα από αυτές.

Τι θα θέλατε να μοιραστείτε με τους νέους με βάση την εμπειρία σας; Πως θα φέρουν αυτοί την αλλαγή;

Οι δύο λέξεις που είναι αποτυπωμένες στο μυαλό μας είναι: “ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ”.

Το να σηκωθείς και να κάνεις πράξεις όλα αυτά που ονειρεύεσαι, είναι η μισή διαδρομή για την αλλαγή που θέλουμε να κάνουμε ως νέοι.

Πώς μπορούν όσοι έχουν δημόσιο λόγο/προβολή να βοηθήσουν στην ενδυνάμωση της κοινωνίας;

Η προβολή μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα είναι πλέον ένα πολύ σημαντικό εργαλείο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου. Άτομα που έχουν αναγνώριση στον δημόσιο λόγο έχουν παράλληλα και τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα δυνατό αντίκτυπο, προσανατολισμένο σε έναν καλό και ωφέλιμο σκοπό.

Θέλετε να μοιραστείτε κάτι άλλο;

Είναι σημαντικό να μην χάνουμε το χαμόγελό μας και την αισιοδοξία μας στις δυσκολίες συνθήκες που βιώνουμε!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Διάβασε Περισσότερα