Πώς να κάνεις προφίλ στο LinkedIn σε 3 Βήματα

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Πώς να κάνω προφίλ LinkedIn; Μπορώ να βρω, όντως εργασία με αυτόν τον τρόπο; Πως θα μου χρησιμεύσει; Τι είναι το LinkedIn; Αν έχεις έστω και μία από αυτές τις απορίες βρίσκεσαι στο σωστό σημείο για να τις λύσεις!

Ας αρχίσουμε με τα βασικά: Το LinkedIn είναι το πιο διαδεδομένο επαγγελματικό δίκτυο στον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, είναι κάτι σαν το Facebook, στο οποίο όμως προβάλλεται η επαγγελματική εικόνα μας. Τι μπορούμε να κάνουμε στο LinkedIn: 

  • Να αναζητήσουμε εργασία
  • Να αναπτύξουμε τον κοινωνικό μας κύκλο 
  • Να ενημερωνόμαστε για εξελίξεις σε κλάδους που μας ενδιαφέρουν 

Η διαδικασία εύρεσης εργασίας έχει αλλάξει κατά πολύ σήμερα. Στο LinkedIn, βρίσκονται αγγελίες εργασίας από όλο τον κόσμο. Μάλιστα, οι ίδιες οι εταιρείες μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με έναν υποψήφιο αν το προφίλ στο LinkedIn ταιριάζει σε αυτό που ψάχνουν! Είναι, πλέον απαραίτητο εργαλείο για επαγγελματική εξέλιξη.

Δημιουργία Προφίλ LinkedIn

Πριν ξεκινήσουμε να συμπληρώνουμε την εργασιακή εμπειρία και πιστοποιήσεις πρέπει να σιγουρευτούμε ότι έχουμε δημιουργήσει σωστά το προφίλ στο LinkedIn. Η διαδικασία εγγραφής στην πλατφόρμα είναι ίδια με αυτή που ακολουθείται συνήθως σε όλο το ίντερνετ. Στην αρχή ζητούνται email, password και έπειτα πραγματοποιείται επιβεβαίωση μέσω του email. Τι ακολουθεί, όμως μετά από αυτό; 

Μία καλή πρακτική για να “χτίσουμε” ένα προφίλ στο LinkedIn είναι να το αντιμετωπίζουμε ως ένα online βιογραφικό. Η κύρια διαφορά είναι ότι αλλάζει συνεχώς και παρέχει περισσότερες πληροφορίες αλλά και ευκαιρίες. Με αυτήν την σκέψη, ωστόσο γνωρίζουμε απευθείας ποιο πρέπει να είναι το πρώτο μας βήμα: Η επιλογή μιας σωστής φωτογραφίας και εισαγωγής. 

Φωτογραφία, Εξώφυλλο και Εισαγωγή

Η φωτογραφία και το εξώφυλλο είναι πολύ σημαντικά γιατί είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει κάποιος όταν μπαίνει σε ένα προφίλ στο LinkedIn. Η φωτογραφία πρέπει να είναι αντίστοιχη αυτής που θα βάζαμε σε ένα βιογραφικό: δηλαδή με ένα ουδέτερο φόντο και με ενδυμασία που αρμόζει στον πιθανό χώρο εργασίας μας. 

Το εξώφυλλο μπορεί να είναι κάτι ουδέτερο ή κάτι που μας αντιπροσωπεύει όπως μία φράση. Σε κάθε περίπτωση τραβάει την προσοχή κάποιου και δείχνει περισσότερα για το τι μας ενδιαφέρει και το ποιοι είμαστε. 

Η εισαγωγή, δεν είναι το πιο σημαντικό είναι όμως κάτι που ξεχωρίζει ένα απλό προφίλ στο LinkedIn από ένα καλό προφίλ. Είναι η ευκαιρία μας να διηγηθούμε την ιστορία μας και όχι να επαναλάβουμε αυτά που έχει το βιογραφικό και τις δεξιότητες μας. Σκέψου την εισαγωγή σαν μια συνοδευτική επιστολή που απευθύνεται σε κάθε άτομο που βλέπει το προφίλ σου και μέσα από αυτήν πουλάς τον εαυτό σου. Τι θα ήθελες να ξέρει κάποιος άγνωστος για σένα, τη δουλειά σου, τα project σου;

Μεταφορά βιογραφικού στο προφίλ LinkedIn

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα ένα προφίλ στο LinkedIn είναι σαν ένα online βιογραφικό. Πρέπει, λοιπόν, να συμπληρώσουμε τα εξής: 

  • Προηγούμενη Εργασιακή Εμπειρία 
  • Δεξιότητες 
  • Εκπαίδευση 
  • Πιστοποιήσεις 

Όλες αυτές οι αλλαγές πραγματοποιούνται μέσα από το Add Profile Section και Background που βρίσκεται στο λογαριασμό μας. 

Προφίλ LinkedIn Εργασιακή Εμπειρία

Στο Work Experience συμπληρώνουμε την εργασιακή εμπειρία που έχουμε. Είναι καλή πρακτική να γράφουμε στην περιγραφή, λίγα λόγια για την επιχείρηση που απασχοληθήκαμε και το ρόλο μας μέσα σε αυτήν. Με αυτόν τον τρόπο, κάποιος ο οποίος βλέπει τη σελίδα μας θα έχει καλύτερη εικόνα της εμπειρίας μας. Στο Education συμπληρώνουμε τις σπουδές μας. Στην περιγραφή, μπορούμε να συμπληρώσουμε τα μαθήματα που έχουμε παρακολουθήσει καθώς ένας τίτλος δεν είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικός. Στο Licences & Certifications, προσθέτουμε συνέδρια που έχουμε παρακολουθήσει και πιστοποιήσεις που έχουμε λάβει. Τέλος, στο Volunteering Experience συμπληρώνουμε τυχόν εθελοντική μας εμπειρία. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τον εθελοντισμό γενικότερα, περιηγήσου στην ιστοσελίδα του InfinityGreece.

Οι δεξιότητες συμπληρώνονται μέσα από το Add Profile Section και Skills. Μπορούν να είναι Soft Skills, όπως η οργανωτικότητα (organization skills), η ηγετική ικανότητα (leadership) και η δημιουργικότητα (creativity). Πέραν όμως αυτών, είναι χρήσιμη και η προσθήκη  Hard Skills, όπως το WordPress, Microsoft Office ή γλώσσες προγραμματισμού.

Επίσης, το LinkedIn παρέχει ένα τεστ για ορισμένες δεξιότητες όπως: Adobe Photoshop, HTML, Microsoft Office Excel. Με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται σε κάποιον που βλέπει το LinkedIn προφίλ μας άμεσα ότι έχουμε γνώση των αντικειμένων αυτών. Αυτό το τεστ μπορούμε να το βρούμε όταν “κατέβουμε” στο προφίλ μας μέχρι το σημείο με τα skills και πατήσουμε Take Skill Quiz. 

Προφίλ LinkedIn Skills

Ένα προφίλ στο LinkedIn μπορεί, λοιπόν, να αλλάξει ριζικά την επαγγελματική σου πορεία. Η δημιουργία είναι, όμως μόνο η αρχή! Θα πρέπει να συνδεθείς με τα κατάλληλα άτομα και να κρατήσεις ενεργό το LinkedIn προφίλ σου και το κυριότερο: να ψάξεις τον χώρο εργασίας. 

Το LinkedIn, είναι, επίσης, ένα καταπληκτικό εργαλείο για να ενημερώνεσαι για επιχειρήσεις που σε ενδιαφέρουν και νέα του κλάδου σου. Κάνε, λοιπόν, σήμερα την αρχή!

soft skills τι είναι

Soft skills: Ποιες είναι αυτές οι περιζήτητες δεξιότητες;

Τι είναι τα Soft Skills; Soft skills είναι δεξιότητες που αναφέρονται στον συνδυασμό των διαπροσωπικών ικανοτήτων επικοινωνίας ενός ατόμου, των προσωπικών του πεποιθήσεων, της συνολικής προσέγγισης για τη ζωή και την εργασία, της συναισθηματικής νοημοσύνης

Online Πλατφόρμες Μαθημάτων για μάθεις τα Πάντα

Η επισκεψιμότητα στις online πλατφόρμες μαθημάτων έχει αυξηθεί ραγδαία την χρονιά που διανύουμε. Η πανδημία του COVID-19 έφερε τεράστιες αλλαγές στη ζωή όλων των ανθρώπων στον πλανήτη. Εξαίρεση από αυτό δε θα μπορούσε να αποτελεί

κοινωνικές επιχειρήσεις cover

5+1 Κοινωνικές Επιχειρήσεις που πρέπει να γνωρίζεις

Κοινωνική Επιχείρηση και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα: Τι σημαίνουν για την Ελλάδα; Η Κοινωνική επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη είναι αρκετά διαδεδομένη και πολλές επιχειρήσεις και ενώσεις δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό και απασχολούν χιλιάδες εργαζομένους.  Στην Ελλάδα ο όρος

Youth Exchange «Youth & Volunteering», 01-07/03/2020 – Pompeii, Italy

This project is over! Το “Youth & Volunteering” ολοκληρώθηκε με επιτυχία και οι συμμετέχοντες του προγράμματος μοιράζονται μαζί μας την εμπειρία τους στο φοιτητικό blog του InfinityGreece, “Infititis.gr” Δες το άρθρο Youth & Volunteering ΠΟΥ

Training Course «Digital Tools for Youth Work», 09-15/09/2020 – Pompeii, Italy

Digital Tools for Youth Work ΠΟΥ Pompei / Napoli Italy ΠΟΤΕ 09 ως 15 Σεπτεμβρίου 2020 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ 3 άτομα 18-30 ετών ΔΙΑΜΟΝΗ καλύπτεται 100% ΔΙΑΤΡΟΦΗ καλύπτεται 100% ΜΕΤΑΦΟΡΑ καλύπτονται εως 275€ Περιγραφή The Training Course “Digital