Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ολοκληρώθηκε Με Επιτυχία Το 1st Social Innovation Hackathon UoM

1st Social Innovation Hackathon UoM

Ολοκληρώθηκε Με Επιτυχία Το 1st Social Innovation Hackathon UoM

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1st Social Innovation Hackathon UoM, το οποίο διεξήχθη για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη στις 5 & 6 Μαΐου 2023 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Φοιτητές και φοιτήτριες από όλους τους τομείς σπουδών κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε αυτή τη συναρπαστική εκδήλωση, που επικεντρώθηκε στο θέμα των “Ψηφιακών Νομάδων”. Το hackathon διερεύνησε τις προκλήσεις και ευκαιρίες που υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη ως προορισμό για τους ψηφιακούς νομάδες (digital nomads). Στο πλαίσιο αυτό, ομάδες φοιτητών και φοιτητριών ανέπτυξαν τις καινοτόμες επιχειρηματικές τους ιδέες πάνω στη θεματολογία αυτή και διαγωνίστηκαν για τα βραβεία της 1ης, 2ης και 3ης θέσης.

Το 1st Social Innovation Hackathon UoM διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και χρηματοδοτείται από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ). Concept  founder & Επιστημονικά Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Καθηγήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων κ. Αικατερίνη Σαρρή,  Διευθύντρια του Εργαστηρίου Επιχειρηματικότητας  eLab του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Φωτογραφία της Νατάσας Μαραγκού

Την πρώτη μέρα του 1st Social Innovation Hackathon UoM, στις 05.05.2023 την υποδοχή και έναρξη της εκδήλωσης έκανε η Αικατερίνη Σαρρή, αφού υποδέχτηκε τους προσκεκλημένους και τους συμμετέχοντες και παρουσίασε τους ομιλητές και τους μέντορες του 1st Social Innovation Hackathon UoM. Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Πρύτανη του Πανεπιστημίου καθηγητή Στέλιου Κατρανίδη ο οποίος κήρυξε την έναρξη του Hackathon δηλώνοντας και την βεβαιότητα ότι θα γίνει θεσμός. Η πρώτη μέρα ήταν αφιερωμένη στις ενδιαφέρουσες ομιλίες και παρουσιάσεις των προσκεκλημένων ομιλητών, καθώς και σε ένα πρώτο workshop προκειμένου οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες να προετοιμαστούν, ώστε να αναπτύξουν την επόμενη μέρα τις επιχειρηματικές τους ιδέες.

Φωτογραφία της Ζωής Καρυώτη

Ομιλητές του 1st Social Innovation Hackathon UoM

Οι ομιλητές του Hackathon ήταν οι: Κωνσταντίνος Ζέρβας (Δήμαρχος Θεσσαλονίκης), Βούλα Πατουλίδου (Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης), Δρ. Παναγιώτης Κετικίδης Χ. (Πρόεδρος ΔΣ της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας ΑΖΚ), Ραφαήλ Κουδούνης (Πρόεδρος Παρατηρητηρίου Ψηφιακών Νομάδων), Μυλωνάς Θεόφιλος (επιχειρηματίας, Μέλος πρόεδρος του ΣΕΠΒΕ) , Δημήτρης Πανόπουλος (Τεχνικός Συντονιστής Ελληνικού Δικτύου Κοινωνικής Καινοτομίας, Επικεφαλής Μονάδας Ανάλυσης Αγοράς Εργασίας Υπ. Εργασίας), Γρηγόρης Τάσιος (Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων – ΠΟΞ), Κώστας Φούσκας (Αναπληρωτής Καθηγητής ΠΑΜΑΚ), και Μαρία Βασλή (Digital Nomad, Account Manager στη Socialab).ς.

Μέντορες για το 1st Social Innovation Hackathon UoM

Μέντορες για το 1st Social Innovation Hackathon UoM ήταν μέλη του τοπικού και ευρύτερου επιχειρηματικού οικοσυστήματος. Συγκεκριμένα οι: Αιμίλιος Μουχταρόπουλος (Co-founder & Chief Marketing Officer Rhoé), Χάρης Λαλάτσης (Founder of Ierax Analytix and market analyst), Δημήτρης Πανόπουλος (Τεχνικός Συντονιστής Ελληνικού Δικτύου Κοινωνικής Καινοτομίας, Επικεφαλής Μονάδας Ανάλυσης Αγοράς Εργασίας Υπ. Εργασίας), Κώστας Τραμαντζάς (Γ. Διευθυντής της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Α.Ε. και Διαχειριστής του Ok!Thess), Δημήτρης Παρλιάρης (Marketing & Business Strategist), Χρύσα Πεταλά (Συνιδρύτρια – COO στον Οργανισμό κοινωνικής Καινοτομίας Among), Χάρης Γερεμτζές (CEO & Co-founder at Aidplex), Άννα Χλιούρα (CoFounder – Marketing Manager Elektronio), Ράνια Σεμερτζιάν (Communications Consultant & Trainer, ΑR: PR Communications), Δημήτριος Κουρτέσης (Technology Entrepreneur, Συνιδρυτής Ideas Forward), Βασίλης Θωμαΐδης (Επιχειρηματίας),  Γιώργος Γονιάδης (Συνεργάτης Δημάρχου Θεσσαλονίκης) και Γιώργος Τσίκουλας (Γενικός Διευθυντής – Πυραμίς Μεταλλουργία Α.Ε.).

 

Την δεύτερη μέρα του 1st Social Innovation Hackathon UoM, στις 06.05.2023 αρχικά, η υποδοχή των συμμετεχόντων και το debriefing της προηγούμενης ημέρας έγινε από την ομάδα εθελοντών του Hackathon με τη βοήθεια της Μυρσίνης Σαλασίδου (coordinator). Αφού οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες παρακολούθησαν το δεύτερο workshop της εκδήλωσης για το pitching της επιχειρηματικής τους ιδέας από τον κ. Κώστα Τραμαντζά, είχε φτάσει πλέον η ώρα να χωριστούν στις ομάδες τους και να δουλέψουν τις ιδέες τους. Δεκατρείς ομάδες πέρασαν στο διαγωνιστικό κομμάτι με το pitching της ιδέας τους, από τις οποίες διακρίθηκαν τρεις.

Τα έπαθλα του 1st Social Innovation Hackathon UoM

Η ομάδα NomadsHive, που κέρδισε το πρώτο βραβείο με έπαθλο τα 1200€ αποτελείτο από τις Ειρήνη Ορέστη, Ελευθερία Γραφανάκη, Δομνίκη Μιτελούδη, Κλέλια Κοτόρνου και Στεφανία Μαρία Μπάκου. Η ομάδα ThessNomad ήρθε δεύτερη με έπαθλο τα 800€ και αποτελείτο από τους Μαρία Δρόσου, Όλγα Κυριάκογλου, Δήμητρα Γίτσα και Βασίλη Αγά. Τέλος, η ομάδα Nomalize με έπαθλο τα 400€ αποτελείτο από τους Σταύρο Σαραντωνίδη, Γιώργο Καρσλίδη, Δημήτρη Καραδήμα και Γιώργο Λιανό. Πολλά συγχαρητήρια τόσο στις ομάδες που διακρίθηκαν, αλλά φυσικά και σε όλους όσους συμμετείχαν για τις καινοτόμες ιδέες που κατέθεσαν!

Μετά την απονομή των βραβείων, έγινε το κλείσιμο της εκδήλωσης και ο χαιρετισμός σε ένα κλίμα γεμάτο ενέργεια και ενθουσιασμό, ενώ ακολούθησε σύντομο networking event με ελαφρά γεύματα και ποτά από την Catering Χούτος. Το ραντεβού ανανεώθηκε ήδη για την επόμενη χρονιά, ενώ η θεματική ενότητα του 2nd Social Innovation Hackathon UoM, θα καθοριστεί από το feedback των ομάδων που διαγωνίστηκαν, των επιχειρηματιών μεντόρων που συμμετείχαν και της επιστημονικής επιτροπής.

Testimonials του 1st Social Innovation Hackathon

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να μάθουμε για την επιτυχία του 1st Social Innovation Hackathon από το να ρωτήσουμε τη γνώμη των παρευρισκόμενων! Ας δούμε τί μας είπαν οι εθελόντριες του InfinityGreece!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Διάβασε Περισσότερα