Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

About us

Ενδυναμώνουμε τους νέους από το 2014

Είμαστε μία κοινωνική επιχείρηση με έδρα τη Θεσσαλονίκη που βοηθάει τους νέους να αποκτήσουν τεχνογνωσία και να αναπτύξουν ψηφιακές, media και επιχειρηματικές δεξιότητες κατάλληλες για την αγορά εργασίας.

Το όραμα

Ονειρευόμαστε έναν κόσμο όπου όλοι οι νέοι είναι δημιουργικοί.

Η αποστολή

Αποστολή μας είναι να βοηθήσουμε τους νέους να αναπτύξουν digital, media and entrepreneurial soft & hard skills μέσα από προγράμματα εκπαίδευσης, εθελοντισμού και κινητικότητας.

Οι αξίες

Δημιουργικότητα/Καινοτομία, Φιλική Διάθεση / Θετικότητα, Σεβασμός & Διαφορετικότητα, Συνεργατικότητα, Αξιοκρατία/Ίσες Ευκαιρίες, Επικοινωνία/Ενσυναίσθηση
2014

Πώς ξεκινήσαμε

Ήταν 2014 όταν ο Γιάννης Χαρχαντής πήρε την απόφαση να δημιουργήσει το InfinityGreece. 

Ένα δωμάτιο. Σε ένα σπίτι.

Ξεκινήσαμε ως μία μικρή ομάδα φοιτητών, η οποία έδινε τη δυνατότητα σε νέους να ασχολούνται με την παραγωγή βίντεο, ραδιοφωνικών εκπομπών και τη συγγραφή άρθρων.

Όμως, οι νέοι δεν είχαν ανάγκη από

Καθώς οι εκπομπές, τα άρθρα και τα video έπαιρναν μορφή ανακαλύπταμε πως τελικά οι εθελοντές μας έδιναν μεγαλύτερη αξία στην κοινωνικοποίηση και το αίσθημα ομάδας που τους πρόσφερε η τριβή τους με ανθρώπους της ηλικίας τους.

Όταν δημιουργήθηκε η ομάδα το 2014 συνειδητοποίησα ότι έλυνε ένα πρόβλημα: οι νέοι ήθελαν να αποκτήσουν δεξιότητες, να γνωρίσουν άλλους συνομήλικούς τους, να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους, να βοηθήσουν σε μία δράση που θεωρούν σημαντική, να κάνουν όλα αυτά που θεωρούν αποστολή ενός οργανισμού νεολαίας

infinitygreece volunteers team photo
Και έτσι το InfinityGreece πήρε μορφή

Κάναμε τα πρώτα βήματα ως μία ομάδα με πάνω από 100 μέλη, δημιουργήθηκαν νέες ομάδες και πλέον εκείνο το δωμάτιο του 2014… δεν μας χωρούσε!

Έτσι, σπουδαίοι φορείς και οργανώσεις της πόλης άνοιξαν την αγκαλιά τους και φρόντισαν το InfinityGreece δίνοντας του τον χώρο που χρειαζόταν για να αναπτυχθεί. Τα Παιδιά εν Δράσει και οι Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων μας βοήθησαν να γίνουμε μεγαλύτεροι.

2018

Η χρονιά που μεγαλώσαμε

Δύο μεγάλα βήματα στην ιστορία του InfinityGreece έγιναν πραγματικότητα:

Αποκτήσαμε νομική υπόσταση ως Κοινωνική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.). Οι εργαζόμενοι του InfinityGreece δημιουργούν έσοδα προσφέροντας υπηρεσίες marketing σε άλλες επιχειρήσεις και οργανισμούς, μέσα από την SALDO, τα οποία επανεπενδύουν στη δημιουργία προγραμμάτων και την συντήρηση του εθελοντικού community.

Αποκτήσαμε τα δικά μας γραφεία. Οι εθελοντές μας, πλέον, είχαν τον δικό τους χώρο ώστε να μπορούν να δημιουργούν τα projects που επιθυμούσαν.

2021

Όταν βραβευτήκαμε

Από εκεί και πέρα ο μόνος δρόμος ήταν.. η.. επιτυχία (Ευχαριστούμε Ηρακλή!) Νέα projects, επιτυχημένες συνεργασίες και μία ομάδα που δημιουργεί αντίκτυπο όπου σταθεί.

Κατακτήσαμε την τρίτη θέση στον Ελληνικό τελικό του Global Student Entrepreneurs Awards και το εθελοντικό μας πρόγραμμα απέσπασε το Silver Award στο Hellenic Responsible Business Awards 2021.

InfinityGreece volunteers team photo on the stairs

Μέχρι σήμερα το εθελοντικό πρόγραμμα έχει δημιουργήσει τις συνθήκες, ώστε οι νέοι άνθρωποι της Θεσσαλονίκης να γίνουν μία πραγματική κοινότητα.

2023

Το Youth Center μας

Φτάσαμε στο 2023. Η ομάδα μεγαλώνει, τα projects πληθαίνουν και η ανάγκη για μεγαλύτερο χώρο είναι επιτακτική.

Κάπως έτσι, πάρθηκε η απόφαση το InfinityGreece να δημιουργήσει το δικό του Youth Center. Έναν μεγάλο χώρο τον οποίο οι νέοι της Θεσσαλονίκης θα μπορούν να επισκεφτούν, θα μπορούν να δημιουργήσουν και θα μπορούν να συνδεθούν. 

Σκέψου ένα μέρος που οι νέοι ανακαλύπτουν τον εαυτό τους, εξελίσσονται και αναπτύσσουν δεξιότητες που ποτέ δεν τους είχε δοθεί η ευκαιρία να το κάνουν. Αυτό είναι το InfinityGreece.

new-interview-εμπειρία-εθελοντών-team-photo

Το σήμερα

Συνεχίζουμε να δημιουργούμε για τους νέους ένα ασφαλές περιβάλλον έκφρασης και ανάπτυξης. Συνεργαζόμαστε με οργανισμούς και φορείς από όλη την Ευρώπη, ενώ παράλληλα είμαστε σε θέση να υποστηρίζουμε άλλες ομάδες της πόλης.. Όπως ακριβώς έγινε όταν ξεκινήσαμε και εμείς!

Τι έχουμε πετύχει;

0
Volunteers
0
Years of Experience
0
Projects
0
Participants

Πεδίο δράσης

Οι 4 βασικοί πυλώνες της δραστηριότητας του InfinityGreece

Youth

Ενισχύουμε την επαγγελματική, προσωπική και κοινωνική εξέλιξη των νέων

Digital

Eισάγουμε τους /τις νέους/νέες στην ψηφιακή εποχή εκπαιδεύοντας τους σε καινοτόμα digital tools

Media

Παράγουμε και διαμοιράζουμε περιεχόμενο για να προβάλουμε μηνύματα με κοινωνικό πρόσημο

Social Entrepreneurship

Προωθούμε επιχειρηματικές δεξιότητες για την επαγγελματική ανάπτυξη και την ενδυνάμωση της κοινωνίας

Είπαν για εμάς

Τι είναι η SALDO;​

about η saldo ειναι δημιουργημα του ινφινιτι και τρεφει πισω το ινφιντι-ειναι Proof of concept δημιουργησαμε μια επιχειρηση με βαση τις εκπαιδευσεις που οι ιδιοι λαβαμε μεσα απο το infinitygreece

Το InfinityGreece στα media

Get in touch