Η Ανάλυση, της Ανάλυσης, Ω Ανάλυση

Ώρα για μια απογευματινή βόλτα στην Τσιμισκή .Τα μαγαζιά γεμάτα κόσμος κίνηση μια γλυκιά φασαρία. Κι εγώ μέσα σε ένα δοκιμαστήριο δοκιμάζοντας το φόρεμα των ονείρων μου!!Νιώθω σαν πριγκίπισσα, θα το πάρω!! Αμάν η ώρα πέρασε, δε βαριέσαι κι αύριο μέρα είναι, να το ξαναδώ κιόλας, να είμαι και πιο σίγουρη.Κι έρχεται η επόμενη μέρα κι η μεθεπομένη, κι εγώ πάλι στο ίδιο δοκιμαστήριο με το ίδιο φόρεμα. Μα όχι.σαν κάτι να μην μου ταιριάζει σήμερα, ποια πριγκίπισσα;! Πιο πολύ μοιάζω με τη σταχτοπούτα, κι όχι στο χορό αλλά λίγο αφού έχει καθαρίσει τις στάχτες.Μα γιατί έτσι όταν το πρωτοείδα όλα ήταν αλλιώς ,τι γίνεται?

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τις καταστάσεις στη ζωή μας. Το φόρεμα δεν είναι παρά μια ιδέα που μας έρχεται μια απόφαση που πρέπει να πάρουμε! Σε πρώτη φάση όλα φαντάζουν ιδανικά!Ο ενθουσιασμός μας κατακλύζει κι όλα φαίνονται ως δια μαγείας τόσο εύκολο να πραγματοποιηθούν…Ναι, νιώθουμε πιο σίγουροι από ποτέ, αυτή είναι η σωστή απόφαση.

Και ξαφνικά μπαίνει στο παιχνίδι η λογική. Όσο η ώρα περνάει η ωμότητα της λογικής αποδυναμώνει τον αυθορμητισμό του πριν. Λες και τα μάτια μας αρχίζουν να βλέπουν ξανά με άλλη οπτική. Το πάθος και ο ενθουσιασμός φεύγει κι όλα μοιάζουν διαφορετικά και φυσικά πολύ πιο δύσκολα η ιδέα που είχες μοιάζει βαρετή, η απόφαση που πρέπει να πάρεις τόσο δύσκολη , σα να μη μπορούσε ποτέ να υλοποιηθεί…

Κάθε φορά που αναλύουμε όλο και περισσότερο μια κατάσταση τόσο περισσότερο χάνεται η μαγεία της, η ομορφιά ή θες δε θες η λογική σε κυριεύει και καλώς ή κακώς το μυαλουδάκι σου εστιάζει κυρίως στα αρνητικά.Κάθε φορά που δοκιμάζεις το φόρεμα περιμένοντας να σιγουρευτείς για την αγορά του χάνεις την ουσία, την ομορφιά του κι αυτό είναι μόνο ένα μικρό τίμημα.Πόσο πιο άσχημο θα φαινόταν να μην το έβρισκες την επόμενη μέρα; Να έχανες κάτι αφήνοντας το για κάποια άλλη στιγμή που θα ήταν πιο ευνοϊκές οι συνθήκες, μέχρι που θα ένιωθες σίγουρος για την απόφαση σου; Και τελικά δε μαθαίνεις ποτέ μέχρι που ήσουν ικανός να φτάσει, χάνοντας χρόνο, αναλύοντας ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια, ακόμη και το ελάχιστο πιθανό σενάριο που ίσως κάποια στιγμή προκύψει.
Ήρθε η ώρα λοιπόν να σταματήσεις να ψειρίζεις κάθε απόφαση, κάθε γεγονός που έρχεται αναπάντεχα στη ζωή σου.Αντίθετα εκείνη την ώρα, αυτή την ιερή στιγμή της επιφοίτησης ξεκίνα να δημιουργείς, όχι μόνο στη σκέψη αλλά και στην πράξη. Δώσε ζωή σε όλα αυτά που έρχονται. Εκεί βρίσκεται η μαγεία, στο άγνωστο…

 

By Σταυριάννα Δεδικούση 

Close Menu