Το InfinityGreece είναι μια ομάδα νέων, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δημιουργήθηκε στην Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2014.

Παρά το σύντομο διάστημα που είναι σε λειτουργία, το InfinityGreece, έχει ήδη πετύχει σημαντικές συνεργασίες τόσο με φορείς της πόλης όπως ο Δήμος Θεσσαλονίκης (διοργάνωση σεμιναρίων - workshops), ΜΚΟ όπως η UsB (μετράει ήδη 10 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας), επιχειρήσεις όπως ο πολυχώρος WE αλλά και μικρότερες ομάδες της πόλης. Κοινός παράγοντας όλων αυτών των συνεργασιών ήταν οι ισχυροί δεσμοί φιλίας και σεβασμού που σχηματίστηκαν με όλους τους εμπλεκόμενους που είδαν τους κοινούς στόχους να υλοποιούνται με επιτυχία! Μάλιστα, η UsB, θέλοντας να ισχυροποιήσει περαιτέρω τους δεσμούς με την ομάδα, πρότεινε την συστέγαση των προσπαθειών μας,  σε κοινό χώρο για τα επόμενα χρόνια!

Ο στόχος της ομάδας, δεν είναι άλλος από το να παροτρύνει και να βοηθήσει τους νέους να ασχοληθούν με το content creation, δηλαδή τη δημιουργία περιεχομένου που στόχο έχει να διοχετευτεί στον χώρο των media (ραδιόφωνο, blog, video creation). Για να γίνει αυτό εφικτό, τους παρέχει τον εξοπλισμό, την τεχνογνωσία και το πιο σημαντικό: ένα προστατευμένο και οικογενειακό περιβάλλον όπου μπορούν να δοκιμάσουν, να πειραματιστούν και -γιατί όχι- να καινοτομήσουν και να πετύχουν!

Κεντρικό όραμα της ομάδας, είναι να βλέπει τα μέλη της ενεργά να δραστηριοποιούνται, να παίρνουν πρωτοβουλίες και μέσω της ομαδικής δουλειάς να πετυχαίνουν τους στόχους τους αφήνοντας το στίγμα τους στην Θεσσαλονίκη!

Κατά την διάρκεια της χρονιάς, οι εθελοντές έχουν την ευκαιρία μέσω του training weekend και των επιμέρους workshops/συναντήσεων που γίνονται να εκπαιδευτούν βιωματικά πάνω στο αντικείμενο που θα ασχοληθούν. Με αυτόν τον τρόπο, δεν αποκτούν στείρα γνώση αλλά δοκιμάζουν στην πράξη όσα μαθαίνουν και έρχονται αντιμέτωποι με προκλήσεις όπως:

  • να οργανώσουν την δική τους εκπομπή
  • να αρθρογραφήσουν
  • να δημιουργήσουν ψηφιακό περιεχόμενο
  • να συνεργαστούν με άτομα που πιθανόν να μην γνώριζαν
  • να αναλάβουν project και πρωτοβουλίες
  • και φυσικά λειτουργήσουν ως ενεργά μέλη μιας ομάδας, έχοντας σημαντικό ρόλο σε όσα λαμβάνουν χώρα

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του InfinityGreece είναι ότι παρέχει σε όλους τους νέους, ανεξάρτητα από το επίπεδο κατάρτισής τους, την ευκαιρία ενασχόλησης με το αντικείμενο της επιλογής τους, ενώ και εντός ομάδας παρέχονται και ευκαιρίες εξέλιξης ώστε οι εθελοντές, εφόσον έχουν ήδη αναπτύξει νέες δεξιότητες, να αντιμετωπίσουν μία νέα πρόκληση: αυτή της ηγεσίας και της εκπαίδευσης μιας ομάδας.

Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε δημιουργικές προτάσεις και συνεργασίες.

Ο ιδρυτής,

Harhas.com

Contact Us

Name:*

E-mail:*
Comments:
Close Menu